Herlige land! Dette er skikkelig snaddermat, folkens! En herlig skalldyrsalat med ferske reker og krabbekjøtt i. Passer perfekt å servere på en skive godt brød eller som en del av et større skalldyrbord.

Nå er krabbefisket godt i gang også, så her er det bare å kjøre på!

I skalldyrsalaten bruker jeg sitronsaft fra RealLemon. Jeg har bestandig en flaske stående i kjøleskapet hjemme og her på verkstedet, og så bruker jeg å ta med meg en flaske på hytta når vi åpner den for sesongen. Så vet jeg at jeg har sitronsaft tilgjengelig! For, en liten dæsj sitronsaft kan virkelig gjøre underverker i veldig mye forskjellig mat!

Oppskrift på skalldyrsalat med reker og krabber
300 g ferske reker med skall
500 g krabbeklør med skall
1 ss creme fraiche
1 ss majones
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1-2 ts RealLemon sitronsaft
1 vårløk
1/2 potte dill
noen salatblader
noen skiver godt brød

Rens rekene. Er du fremtidsrettet kan du nå pakke inn rekeskallet og fryse det ned, så kan du bruke det som kraft neste gang du skal lage fiskesuppe!

Knus krabbeskallene og fisk ut det gode kjøttet. Du kan gjerne bruke en nøtteknekker til denne jobben. Eventuelt en liten hammer.

Bland sammen creme fraiche, majones, salt, pepper og RealLemon sitronsaft i en bolle.

Skjær vårløken i ringer, hakk opp dillen og rør det inn.

Bland inn mesteparten av rekene og krabbekjøttet. Jeg liker å ha litt kjøtt uten dressing, som jeg kan legge på toppen av smørbrødene, men du kan gjøre akkurat som du vil. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Rist brødskivene i brødristeren eller legg dem i en varm grillpanne, som jeg har gjort her.

Legg på litt salat før du fordeler skalldyrsalaten over.

Så sier jeg bare: Ta en dyp pust, et stort bitt og nyt livet!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *