Skalldyrsalat med reker og krabbeklør

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Skalldyrsalat med reker og krabbeklør

Herlige land! Dette er skikkelig snaddermat, folkens! En herlig skalldyrsalat med ferske reker og krabbekjøtt i. Passer perfekt å servere på en skive godt brød eller som en del av et større skalldyrbord.

Nå er krabbefisket godt i gang også, så her er det bare å kjøre på!

I skalldyrsalaten bruker jeg sitronsaft fra RealLemon. Jeg har bestandig en flaske stående i kjøleskapet hjemme og her på verkstedet, og så bruker jeg å ta med meg en flaske på hytta når vi åpner den for sesongen. Så vet jeg at jeg har sitronsaft tilgjengelig! For, en liten dæsj sitronsaft kan virkelig gjøre underverker i veldig mye forskjellig mat!

Skalldyrsalat med reker og krabber

forrett til 4

300 g ferske reker med skall
500 g krabbeklør med skall
2 ss creme fraiche
2 ss majones
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
saft fra ½ sitron
1 vårløk
1/2 potte dill
noen salatblader
noen skiver godt brød

Rens rekene. Er du fremtidsrettet kan du nå pakke inn rekeskallet og fryse det ned, så kan du bruke det som kraft neste gang du skal lage fiskesuppe!

Knus krabbeskallene og fisk ut det gode kjøttet. Du kan gjerne bruke en nøtteknekker til denne jobben.

Bland sammen creme fraiche, majones, salt, pepper og sitronsaft i en bolle.

Skjær vårløken i ringer, hakk opp dillen og rør det inn.

Bland inn mesteparten av rekene og krabbekjøttet. Jeg liker å ha litt kjøtt uten dressing, som jeg kan legge på toppen av smørbrødene, men du kan gjøre akkurat som du vil. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Rist brødskivene i brødristeren eller legg dem i en varm grillpanne, som jeg har gjort her.

Legg på litt salat før du fordeler skalldyrsalaten over.

Så sier jeg bare: Ta en dyp pust, et stort bitt og nyt livet!

8 kommentarer til “Skalldyrsalat med reker og krabbeklør”

  1. Har et familiemedlem som ikke tåler løk, så jeg kutter ut den.
    Tenker å servere denne på hjertesalatblader som posjoner.
    Gjerne med eggebåter ved siden av.

  2. Hei. Dette må vi prøve. Takk for mange kjekke oppskrifter😊👍. Kan salaten lages dagen før? Hvor lenge før servering kan salaten fordeles på skivene? Mvh Hildegunn

    • Hei Hildegunn! Denne kan gjerne lages ferdig dagen før. Brødet blir mykt om det står for lenge, men 30-60 minutter går nok bra!

    • Det var litt beskjedent med 1 ss hver av disse. Jeg har nok egentlig tenkt at de spiseskjeene skal være med stor topp. Jeg skriver om og sier 2 ss istedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon