Vil du få et rent bein på lammekotelettene, som det er på bildet, renskjærer du ribbeina på kotelettene aller først. Finhakk rosmarinen og bland sammen med salt, pepper, Dijonsennep og 2 ss av olivenoljen i liten skål. Pensle blandingen på begge sidene av kotelettene.
Varm en grill- eller stekepanne og stek kotelettene i 3–4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kotelettene. Er de under 2 cm tykke, trenger de ikke så lang steketid. Må du steke i to omganger, kan du holde første runde varm i en ildfast form i stekeovnen på 100 grader.
Del paprikaen i små, fine terninger, skjær vårløken i tynne ringer og hakk opp mynten. Bland dette sammen resten av olivenoljen, sitronsaften og litt salt og pepper i en kjele og la det surre på medium varme i 5-6 minutter til paprikaen begynner å bli myk. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over lammekotelettene når du serverer.
Squashen
Del squashen i litt skrå skiver. Kok skivene i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Hell dem ut i et dørslag og over på et fat. Fordel olivenoljen over. Skjær vårløken i tynne ringer og fordel dem over også.