Dette er rett og slett en skikkelig forfriskende og god lemonade som bruker å falle i smak hos både små og store!

Bruker du norske blåbær, som er veldig godt å bruke, må du beregne en tur innom badet for å pusse tennene etter at du har drukket lemonaden.

Oppskrift på blåbærlemonade
til 4 glass

75 g sukker
3/4 dl vann
125 g blåbær + til servering – her bruker jeg amerikanske blåbær
skall fra 1/2 sitron
saft fra 2 sitroner, skal bli litt over 1 dl
3 1/2 dl Farris eller annet mineralvann
isbiter
noen mynteblader til servering

Ha sukker, vann, blåbærene og revet sitronskall i en kjele og kok opp. La det småkoke i 8-10 minutter til sukkeret er oppløst og blåbærene har gått i stykker.

Ta det av varmen og sil væsken gjennom en fin sil. Sett det til avkjøling. Så langt kan du gjerne gjøre flere dager før servering, eller du kan lage en stor porsjon, så har du utover sommeren.

Press sitronene for å få ut all juicen. Bland sammen blåbærsirupen, sitronjuicen, isbitene og Farrisen og hell det over i serveringsglass, som du har fylt opp med isbiter, blåbær og mynteblader.

Du kan også lage en variant der du har blåbærsirupen, sitronjuicen og isbiter i en blender og kjører sammen. Så sper du på med mineralvannet og serverer.

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *