Ukemeny for uke 37
Hei godt folk! Håper dere alle har hatt en strålende fin uke og gleder dere til å ta fatt på en ny! Jeg er skikkelig klar for en ny mandag aldeles straks!
Dette er jo en litt spesiell uke, med valg og greier. Jeg skal forhåpentligvis greie å bestemme meg for hvem jeg skal stemme på før jeg går til valgurnene på mandag! Jeg tenker å lage valgmat på livesendingen min på mandag kl 15 også – hva nå det enn måtte bli. Noe stødig og bra, tenker jeg det må bli!
Som vanlig blir det litt av hvert i denne ukemenyen også. Husk at det er greit å gå gjennom kjøleskapet – og kanskje fryseren også – for å se om man har mat som holder på å gå ut på dato eller rester som bør brukes opp ganske snart. Husk at mange av mine oppskrifter kan justeres og at man kan endre både kjøtt- og fisketype og grønnsaker, så bruk oppskriftene som en inspirasjon dersom du har ting å bruke opp!
Ønsker deg en kjempefin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 11. september – Fiskegrateng med laks og spinat
Hjemme hos oss elsker vi spinat! Det smaker supergodt og gir en herlig farge til maten. Og når det da i tillegg er skikkelig sunt å spise, er det i grunn bare å kjøre på. Jeg prøver bestandig å finne spinat som er ferdig vasket, og om den ikke er det, må den vaskes veldig godt, for det bruker å være riktig så mye sand i spinaten.
Her får spinaten følge med laks i en herlig fiskegrateng!
Tirsdag 12. september – Pølser, tomater og bønner i langpanne
Jeg vet at mange av dere er like glade i langpannemat som jeg er! Det er så lettvint og enkelt å lage!
Onsdag 13. september – Kjapp risgryte med kalkunfilet
Dette vet jeg er en god, gammel traver hos mange av mine lesere! Det får jeg stadig tilbakemeldinger på! Hvis du ikke har kalkunfilet tilgjengelig, kan du gjerne bruke kyllingfilet også.
God middag!
Torsdag 14. september – Lettvint og veldig god fiskesuppe
Fiskesuppe er én av de populære og stadig tilbakevendende hverdagsmiddagene hjemme hos oss. Det er så lettvint å lage, det er godt og jeg kan bruke av de grønnsakene som ligger i kjøleskapet. Det er dessuten strålende bra å bruke opp eventuelle fiskerester som ligger i fryseren i en fiskesuppe.
Fredag 15. september – Kjøttsaus med nudler og cashewnøtter
Har du lyst på en litt annen vri på den tradisjonelle spagettien med kjøttsaus? Absolutt intet ondt ord om den, trofast som den er på middagsbordet, men det er jo bestandig morsomt med noen vrier innimellom. Ikke sant?
Lørdag 16. september – Stifado, gresk kjøttgryte
sponset link
Fy flate! Denne gryten er god! Er du litt lik meg, kommer du garantert til å elske den! Gresk stifado er perfekt mat å lage når du har planer om å invitere venner på middag!
Søndag 17. september – Pai med løk og tomat
Jeg elsker pai! Sprø bunn og godt fyll! Det er skikkelig bra saker. Her er det løk og tomat som går i paien. Server gjerne en god salat til!
Ukens dessert – Oreokake-dessert
Liker du Oreokake, kommer du garantert til å like denne desserten også!
Ukens gjærbakst – Eltefritt gulrotbrød
Har du prøvd deg på å lage eltefritt brød? Det er skikkelig godt og enkelt. Her river jeg gulrot og tilsetter i deigen, noe som både gir ekstra god smak og en herlig farge til brødet. Jeg synes det er perfekt å røre sammen deig til eltefrie brød på fredags- eller lørdagskvelden.
God bakst til deg!
En god uke til deg!