Hvis du har lyst på skikkelig gode eplemuffins – med karamellsaus til – er dette oppskriften for deg! De er skikkelig enkle å lage og du trenger ikke en gang å finne fram miksmasteren for å lage disse dem. En bolle og en visp er nok.

Karamellsausen er også kjapp og enkel å lage. Du har bare alle ingrediensene i en kasserolle, koker opp og lar den småkoke i 8-10 minutter.

Muffinsene blir luftige og lette, og har en herlig smak av epler og krydder.

Oppskrift på eplemuffins med karamellsaus
12 muffins

Muffinsene
50 g mykt brunt sukker
100 g hvitt sukker
1 ¾ dl solsikkeolje
2 egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts vaniljesukker
1 ts tørket, malt ingefær
1 ts kanel
200 g skrellet eple

Karamellsausen
150 g mykt brunt sukker
75 g smør
1 ¼ dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1/8 ts flaksalt

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle et muffinsbrett med papirformer.

Ha det brune og hvite sukkeret i en bolle og bland det sammen med en visp. Ha i oljen og eggene og rør det kjapt sammen. Så har du i alle de andre tørre ingrediensene og rører dem inn også.

Skjell eplene og skjær dem i små terninger. Bland dem inn i røren før du så fordeler den i de 12 muffinsformene.

Stek muffinsene i 22-25 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Ta dem ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist.

Mens muffinsene steker, lager du karamellsausen.

Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp under omrøring. La den småkoke i 8-10 minutter, mens du rører ganske jevnt og trutt. Ta den av varmen og la den avkjøles.

Før servering tar jeg ut litt av muffinsene og heller litt karamellsaus oppi hullet, eller gropen, om du vil. Resten av karamellsausen har du i en liten skål eller mugge, så kan alle helle litt ekstra karamellsaus over muffinsene når de spiser.

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *