Å, hvilken kake! Dette må jo være den ultimate kaken for alle som har en like stor elsk til sjokoladekake som ostekake! Her er det mengder av begge deler! Først en klassisk ostekakebunn, med kakao i, så et godt lag med ostefyll blandet med mørk smeltet sjokolade. Inn i ovnen med det. Så heller vi et lag med sjokoladekaramell på toppen og lar det avkjøles før vi river sjokolade og fordeler over toppen. Da er det klart for servering!

Det er noen prosesser for å få ferdig kaken, men den er enkel og grei å lage. Og jeg elsker det faktum at du definitivt ikke trenger å være en konditor for å få den til å se fin ut!

Oppskrift på stekt sjokoladeostekake med sjokoladekaramell på toppen

Bunn
125 g smør
300 g Digestivekjeks
3 ss kakao
¼ ts flaksalt

Ostefyll
200 g mørk sjokolade – 70 % kakaoinnhold
800 g romtemperert naturell kremost
1 ts vaniljesukker
150 h sukker
2 ts kakao

Sjokoladekaramellsaus
150 g sukker
1 ¾ dl fløte
200 g mørk sjokolade – 70 % kakaoinnhold
½ ts flaksalt

Pynt
ca. 25 g mørk sjokolade

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme og legg bakepapir i bunnen av en rundform på 24 cm i diameter. Smør kantene med formfett eller et helt tynt lag med nøytral olje.

Smelt smøret til bunnen. Ha kjeksene og kakaoen i en matprosessor og kjør rundt til det er helt smulete. Ha i det smeltede smøret og kjør knivene rundt. Ha i saltet og rør det sammen. Fordel massen i bunnen av kakeformen og press den ned.

Stek bunnen på nederste rille i stekeovnen i 10 minutter. Når du tar ut bunnen, skrur du samtidig ned varmen til 150 grader. Fremdeles over- og undervarme.

Lag fyllet. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn, over vannbad eller rett i kjele på styrke 1, hvis du har induksjonstopp.

Pisk sammen kremosten, vaniljesukker, sukker og kakao. Hell i den smeltede sjokoladen og pisk det sammen. Hell røren over den forstekte bunnen og sett kaken tilbake i stekeovnen.

Stekes i 38-40 minutter. Kaken er ferdig når kaken er nesten helt fast midt på. Den vil stivne mer når den er ferdig. Ta ut kaken og la den avkjøles nok til at den stivner.

Når du tar ut kaken, kan du lage sjokoladekaramellen, for den skal også avkjøles litt før den helles over kaken. Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og smelt sukkeret til det blir godt brunt. Pass på at det ikke blir brent. Du skal ikke røre i sukkeret mens det smelter, da kan det bli kornete.

Ta kjelen av varmen og rør inn fløten. Vær forsiktig, for dette koker voldsomt når du heller i fløten, så ta litt fløte om gangen. Hakk opp sjokoladen og rør den inn også. Rør til alt er smeltet inn. Ha i saltet og rør.

La karamellen avkjøles til den er lunken. Da kan du forsiktig helle den over kaken og fordele den jevnt utover. Sett kaken i kjøleskapet i noen timer eller til neste dag.

Riv sjokolade over kaken før servering. Jeg bruker grønnsaksskrelleren.

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *