Lasagne i gryte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lasagne i gryte

Å servere lasagne i gryteform er helt genialt! Her snakker vi comfort food opphøyd i (minst) andre potens. Det er skikkelig enkelt å lage og, her hjemme blir det iallfall skikkelig godt mottatt, så da antar jeg at det faller i smak andre steder også.

Du kan jo selv tenke deg hvor godt det smaker med en krydret kjøttsaus med pasta i, tilsatt en rikelig mengde med ost som smelter inn i sausen og gjør den skikkelig rik og herlig!

Oppskrift på lasagnegryte
til 4 personer

500 g kjøttdeig
1 ss olivenolje
1 løk
4 fedd hvitløk
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
1 bokser hakket, hermetisk tomat
1 boks hermetiske cherrytomater
1-2 ss balsamicoeddik
1 liter vann
1 terning kyllingbuljong/tilsvarende mengde kyllingfond
225 g pastarør eller pastaskruer
1 ball, 125 g, fersk mozzarella
100 g hvitost, gjerne Jarlsberg eller annen ost med litt smak

Til servering
noen friske cherrytomater
noen basilikumblader
revet parmesan

Ha kjøttdeigen og oljen i en gryte og brun kjøttdeigen på høy varme. Finhakk løken og hvitløkfeddene og ha i gryten sammen med salt, pepper og oregano. Skru samtidig ned varmen til medium varme. La det surre i noen minutter, til løken begynner å bli blank. Så har du i de hermetiske tomatene, balsamicoeddiken, vann og kyllingbuljongen eller -fonden.

Finner du ikke hermetiske cherrytomater i butikken, bruker du bare to bokser med hakkede, hermetiske tomater.

La kjøttsausen koke i 5 minutter. Ha i pastaen, kok opp igjen og la det koke til pastaen er ferdig. Riv mozzarellaen opp i småbiter og riv den andre hvitosten på et rivjern og ha i gryten. Rør rundt til osten smelter inn. Rør godt på bunnen slik at osten ikke setter seg fast.

Skjær opp noen cherrytaomter og dryss over ved servering.

Lasagnegryten smaker ekstra godt når du drysser et godt lag med nyrevet parmesan over tallerkenen ved servering!

God middag!

 

4 kommentarer til “Lasagne i gryte”

    • Hei Eva! Ja, det stemmer med 1 liter vann. Pastaen trekker til seg en god del. Om du vil, kan du tilsette litt mindre i første omgang og så spe på litt etterhvert. Her hos oss er det noen som liker den fastere i fisken mens andre synes den er best ganske så flytende 🙂

  1. Dette var veldig godt! Brukte 7 dl vann/buljong og hadde i 1 dl matfløte. Måtte koke pastaen 10 min lenger enn angitt koketid, men da ble resultatet perfekt.

    • Toppers! Ja, pastaen må ofte koke litt lenger når den er i en gryte enn om den kokes i vann. Skal skrive det inn i oppskriften også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon