Parmesankjeks
Det er ikke så store innsatsen som skal til for å lage disse kjeksene. Det er fire enkle ingredienser som bare skal kjøres sammen, hvile en liten stund, skjæres i skiver og stekes. Jeg synes dette er perfekt snacks på fredag- eller lørdagskveld når jeg befinner meg godt plassert nedi sofaen.
Kjeksene holder seg i en lufttett boks i noen dager.
Parmesankjeks
til 16 kjeks
100 g parmesan
100 kaldt smør
120 g siktet hvetemel
4-5 greiner fersk timian
Til servering
parmesan
spekepølse
oliven
tomatpesto – oppskrift på det finner du her
Del opp osten i mindre biter og ha den i en food processor. Kjør knivene rundt til den er helt finmalt. Ha i smøret, melet og timianbladene og kjør rundt til alt er godt blandet. Hvis det bare blir smulete og litt for tørt til at det setter seg sammen, tilsetter du 1-2 ss kaldt vann. Ettersom både osten og smøret er salt, trenger du ikke å tilsette ekstra salt.
Ha deigen over på plastfolie og rull det sammen til en pølse. Legg pølsa i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær pølsa i ca. ½ cm tykke skiver. Legg kjeksene over på stekebrettet med litt avstand. Stek kjeksene midt i ovnen i 8-10 minutter.
Avkjøl kjeksene på en rist.
Kjeksene er ypperlige til god oliven og spekemat, og kanskje et glass med en god vin.
God snadderkveld!