Spising i London
Med et knapt døgn i London til rådighet, må jeg si meg fornøyd med all den maten jeg rakk å smake på. London har sinnsykt stort utvalg av barer, cafeer og restauranter. Her er det bare å nyte! Alt! Sjekk ut all den deilige maten!
Norsk torsk servert på den New Zealandske restauranten Kopapa i Covent Garden.
Fremdeles på samme restauranten. Andeconfit med friterte søtpoteter og papayasaus.
De serverte veldig merkelig, men god mat på denne restauranten. Dette er Japanskinspirert mat, tror jeg – Inari. Tempurafriterte fylte baller (inari), karamellisert kokos og mye annet snadder.
Det ble plass til en kikert- og morcilla (black pudding – blodpølse) med fikensyltetøy og posjert egg. Merkelig, men veldig godt.
Desserten tok vi på isbaren som har fått internasjonal oppmerksomhet fordi at de selger is lagd av morsmelk (!) og at Lady Gaga har saksøkt dem fordi de har en is som heter Baby Gogo. Brystmelkvarianten var ikke synlig tilstede i isdisken. Tror ikke at jeg hadde kjøpt den for det. Her ble det tre kuler med hvit sjokolade, karamell og skogsbærsorbet. Dyr og god is!
Sjekk navnene på istypene:
Og nei, jeg er ikke i en pornoshappe. Jeg er fremdeles i isbaren! Her gikk det i svart lakk og lær. Svarte vegger, ispedd knallrosa, og pent danderte speil rundt omkring.
Lørdag morgen tok jeg en lang gåtur igjennom Covent Garden og Soho.
Og endte opp i en gammel bilbutikk, staselig sådan, for å spise lunsj. Restauranten heter The Wolseley.
Moules frites – blåskjell og pommes frites. Skikkelig snadder!
Salat nicoise. Perfekt kokte egg.