Ukemeny for uke 31
Hvilket herlig vær vi har, folkens! Jeg synes det er aldeles fantastisk å oppleve denne varmen her hjemme. Selv om det ikke er meldt om like tropevarme nå den kommende uka, tegner det til å bli massevis av grillvær nå også.
Jeg håper du har fine sommerdager. Ønsker deg en riktig fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 28. juli – Grillet makrell medovnsbakte poeter og chilimajones
Det er bare noen få dager siden jeg la ut denne oppskriften på bloggen, men den er så god at jeg gjerne spiser den både denne uka og neste igjen. Og det er jo nå makrellen er i sesong!
Tirsdag 29. juli – Pastasalat med søtpotet, tomater og spekeskinke
Med en hylle stappet full av ulike pastatyper er jeg bestandig beredt for kjappe middager. Når det er varmt, er det deilig med noen skiver salt og god speskeskinke til pastaen.
Onsdag 30. juli – Grilla kyllinglår
Sjelden har vi grillet like mye som vi har gjort i sommer. Elsker det! Det er så utrolig mye godt å legge på grillen. Her deler jeg opp store kyllinglår og legger på grillen sammen med auberginer ogcherrytomater. Skikkelg godt!
Torsdag 1. august – Sashimi med mango og koriander
Å hvilken lykke det er å kunne spise denne maten! Dette synes jeg er fantastisk vakker og eventyrlig god mat på samme tid. Når den da i tillegg føles både rensene og godgjørende for hele kroppen, sier det seg selv at dette er skikkelig poppismat!
Fredag 2. august – Sommerlig langpannemat
Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? Langpanna er redningen! Skrell og vask grønnsaker du har liggende i kjøleskapet, sleng oppi en kotelett eller to, og vips har du en strålende middag! Så enkelt kan det gjøres! Og så godt!
Lørdag 3. august – Helgrillet kylling på boks
Dette er i grunn en ganske så fiffig måte å grille kyllingen på, synes nå jeg. Litt barbarisk ser det riktig nok ut når du trær fuglen over ølboksen. Det trenger sant å si ikke være en ølboks, cider fungerer også bra. Hensikten er at væsken i boksen damper opp i buken av kyllingen mens den grilles, og resultatet er en ultrasaftig nygrillet kylling.
Søndag 4. august – Saftige lammespyd med tzatziki
Jeg har en stor svakhet for grillspyd av alle mulige slag. Smakene kan varieres i det uendelige og de er superkjappe å grille. Denne utgaven er med supersaftig lammekjøtt og hjemmelagd tzatziki. Det er Lea som er kokken.
Ukens dessert – Pavlova med vaniljekrem og massevis av bær
Pavlova er bestandig en stor slager på dessert- eller kakebordet. Fyll på med vaniljekrem og massevis av de bærene som er i sesong akkurat når du lager kaken.
Ukens gjærbakst – Den beste flettekringlen
Det er helt umulig å ikke elske dette! Luftig og søtt bakverk fyllt opp med mandel- og pekannøttfyll! Å hvilken glede!
En riktig god uke til deg!