Ukemeny for uke 35
Første skoleuke er ferdig og vi er i grunn ganske så i gjenge med de vanlige rutinene igjen. Deilig det også!
Som vanlig er det kjøttfri mandag i ukemenyen – det har det faktisk vært hele dette året. Kjøtt kommer senere i uka, både lammekjøtt, storfekjøtt (som kjøttdeig), kyllingkjøtt og svinekjøtt er på plass. I tillegg til fisk, selvfølgelig. Jeg håper du finner deg mange gode middagstips her du også!
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 25. august – Pytt i panne med egg
Har du rester etter helgematen, er pytt i panne den perfekte middagen å lage. Den er forøvrig helt strålende å lage om du ikke har rester også. Da må du bare koke potetene og gulrøttene først, og det går veldig bra. Deler du dem opp i terninger før koking, blir de ferdige på noen få minutter.
Tirsdag 26. august – Fiskesuppe på 1-2-3
Denne suppa har jeg lagd utrolig mange ganger – i litt forskjellige varianter. Noen ganger lager jeg den med kokosmelk, som her, og andre ganger med vanlig melk eller fløte. Super mat!
Onsag 27. august – Lammepilaff med mango
Mørt lammekjøtt, brun ris (eller bulgurhvete) og søt, smakfull mango. Supergode kombinasjoner!
Torsdag 28. august – Duftende risotto med laks og fennikel
Fennikel er av en merkelig grunn ganske lite brukt i det norske kjøkken. Den fortjener en mye større plass! Veldig god og passer perfekt til fisk. Her får den følge med varmrøkt laks i en deilig rosotto.
Vi satser på en tacokveld i kveld!
Lørdag 30. august – Klissete kyllingklubber med coleslaw
Innimellom må det bare en skikkelig porsjon klissete mat til! Ikke kniv og gaffelmat, men fingermat av den klissete sorten. Vel, bruker jeg gaffel for å få i meg coleslawen, men kyllingklubbene, de smaker definitivt best når fingrene brukes som spiseredskap.
Søndag 31. august – Løksuppe med lettsaltet svinenakke
Du må starte forberedelsene til denne suppa dagen før den skal spises, og du må beregne ca. 3 timer koketid. Men mesteparten av den tida greier suppa seg helt alene, uten ditt nærvær. Den sprer bare godlukt rundt i hele huset!
Lag gjerne en stor porsjon, så har dere middag i to dager.
Ukas dessert – Plomme- og bjørnebærpai
Bjørnebærene uten i hagen vår begynner å bl modne nå. Plommene må jeg enten gå på slang for å finne eller kjøpe i butikken!
Ukas gjærbakst – Eltefrie rundstykker
Disse eltefrie rundstykkene er bestandig en stor suksess! Dette er en forholdsvis liten oppskrift, så du kan gjerne doble eller triple oppskriften.
En riktig god uke til deg!