Ukemeny for uke 40
Det er høstferie her hos oss denne uka. Er det det hos deg? Jeg satser på å få til både noen dager fri, hvor vi kanskje tar oss en liten tur, og å jobbe noen dager. Så får vi se hva uka bringer. Ungene er jo hjemme fra skolen, så de dagene jeg jobber, kan jeg jo sette dem i sving med middagen eller kanskje litt kakebaking.
Ettersom høstferien var potetferie før, kjører jeg på med noen ekstra gode potetoppskrifter denne uka også.
Jeg ønsker deg en superfin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 29. september – Saltbakte poteter med guacamole
Poteten får en egen god smak når den bakes til den blir helt melen og myk. I tillegg til det tradisjonelle smøret, moser jeg en del av potetene sammen med avokado og får et knallgodt fyll!
Tirsdag 30. september – Stekt torsk med poteter og asparges
Du kan velge å servere potetene kalde som i en potetsalat og bare ha fisken varm, eller du kan servere alt varmt. Veldig godt blir det samme hva du velger.
Onsdag 1. oktober – Laks med salat og potetkake
Laksefileter er bestandig et sikkerstikk når det kommer til middag hjemme hos oss. Her får laksefiletene følge av en frisk salat med fetaost og rødløk og en stor, stekt potetkake.
Torsdag 2. oktober – Toast med spekeskinke og sennepsmajones
Jeg tilhører en særdeles caféelskende familie, og dette er definitivt cafémat. Det går jo an å late som om man er på café hjemme ved kjøkkenbordet også!
Fredag 3. oktober – Bconsurret kylling med pestopoteter
Jeg kommer aldri til å bli lei av en god pesto! Pesto var veldig moderne for en del år siden og så ble det plutselig veldig lite hippt å lage og servere pesto. Det bryr ikke jeg meg særlig mye med. Er det godt, så er det godt.
Les den hyggelige historien om hvordan bestemor og bestefar bestandig lagde sin fårikål! Dette er også bestemors oppskrift.
Søndag 5. oktober – Deilige, friterte vårruller
Kan du tenke deg noe bedre enn en rykende varm, helt sprø vårrull fullt opp av alskens godsaker? Jeg kan knapt nok!
Ukens dessert – Ostekake med nugatti
Stekte ostekaker kommer langt opp på den uendelig lange listen over gode kaker som finnes! Jeg er rett og slett særdeles svak for stekte ostekaker. Det er noe med denne tunge, kremaktigheten som stekeprosessen gir, som er veldig tiltrekkende.
Ukens saftige gjærbakst – Eltefrie baguetter med hvitløk
Grunnoppskriften jeg bruker er den gode, gamle oppskriften på eltefrie brød fra Sullivan Street Bakery i New York. Den har vært base i så mange av de brødene jeg har bakt de siste 3-4 årene.
En ritkig god uke til deg!
Jeg tar denne menyen neste uke, jeg. Mange gode oppskrifter her.
Så bra, Lappedamen 🙂 Da ønsker jeg deg en strålende fin uke!