Ukemeny for uke 45
For et rufsevær vi har! Det er det iallfall akkurat her hvor jeg sikker nå. Mørkt er det også. Her gjelder det å kjøre på med masser av levende lys og store mengder med varm te! Og planlegge den kommende ukas middager, litt kake og litt bakst!
Jeg håper forslagene mine frister deg også!
Ha en strålende fin uke og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 3. november – Hjemmelagd fiskegrateng
Fiskegrateng er en genial måte å bruke opp fiskerester på, enten det er ferdig kokte rester eller om det er rå fiskebiter.
Tirsdag 4. november – Lettvint kjøttdeiggryte
Med en pakke kjøttdeig i hus er du aldri langt unna en god hverdagsmiddag. Her blander jeg inn både gulrot og bønner og får en gryterett som hele familien liker. Ikke bruker jeg lengre tid enn om jeg hadde kjøpt en pose med gryterett heller.
Onsdag 5. november – Grønnsaksgrateng og kylling
Om du ikke har de samme grønnsakene som meg, så la det ikke forhindre deg i å lage en supergod grateng. Bruk denne oppskriften som en veileder – ikke fasit!
Torsdag 6. november – Deilig fiskeform med bacon og valnøtter
Jeg er så lykkelig for å ha stekeovn! Bare jeg får putta noen råvarer oppi ei langpanne, dryssa over litt krydder og olivenolje, vet jeg at det er et god måltid i sikte om ikke alt for lenge. Her er det massevis av gode smaker!
Fredag 7. november – Elgburger med bacon
Med det store antallet elgjegere som bor rundt omkring her jeg bor, vet jeg at mange spiser store mengder med elgkjøtt i løpet av året. Her er en kjempegod oppskrift på burger hvor jeg har brukt elgkjøtt.
Lørdag 8. november – Pai med ørret og reker
Det er noe med den sprø paibunnen mot det kremete fyllet som er helt perfekt etter min smak. Det er kjekt å lage hvis du skal ha selskap, fordi du enkelt og greit kan gjøre den ferdig lenge før gjestene kommer, og så bare lunke den opp igjen til servering. Eller du kan forsteke bunnen og ha fyllet klart, for så å sette paien i stekeovnen en stund før gjestene ringer på døra.
Søndag 9. november – Ribberull med nydelige poteter og hvitløksmajones
Har du en ribbe liggende i fryseren fra forrige julefeiring, er det på tide å spise den opp nå! Her er et skikkelig festmåltid av ribben – urte- og hvitløksfylt ribberull. Dette er noe av det beste jeg vet!
Ukens kake – Daimkake med kaffesmak
En god, gammel klassiker på kakefronten denne uken. Iskaken går aldri av moten!
Ukens gode gjærbakst – Focaccia med tørket frukt
Med høsten kommer også de lune kveldene med ost og vin. Denne focacciaen er som skapt for akkurat de kveldene! Den må bare prøves!
En riktig god uke til deg!