Tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer
Oh la la, dette er en skikkelig god tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer!
Jeg elsker supper! Har alltid gjort, vil alltid gjøre det! Jeg skrev en gang om suppens tre S-er: smatting, slurping og svetting, og viktigheten av alle tre S-enes tilstedeværelse ved suppespising. Man blir jo nødvendigvis litt svett i pannen når man holder seg over suppetallerkenen. Det er det lett å oppfylle med denne tomat- og grønnsakssuppa. God, billig og næringsrik er den også, så da er det bare å nyte i vei!
Denne suppen vet jeg er elsket av veldig mange av dere! Og, det som er ekstra koselig å få tilbakemeldinger om, er at både små unger er glad i den og at ungdommer som flytter hjemmefra tar med seg oppskriften og lager suppen når de blir studenter.
Suppen er kjempefin å dele i porsjonsposer og fryse ned også, så er du student, er det en fin måte å sikre seg god middag på enten man skal ha en lang dag på lesesalen eller har planer om å spise middag hjemme.
Fordel suppen i porsjonsposer, gjerne de posene med ziplås på toppen og frys dem ned. Så er det bare å ta med seg en pose rett fra fryseren, putte den i en tett matboks (fremdeles i posen) og så ta med til skolen der det forhåpentligvis finnes en mikrobølgeovn.
Får du grønnsaksrester når du har kjøpt inn til denne suppen, er de perfekte å bruke opp i denne vegetariske studentlasagnen!
Slik lager du tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer
½ purre
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1,3 l vann
1 glass, 180 g tomatpuré
3 middels store, kokefaste poteter
2 gulrøtter
1 stilk stangselleri
2 terninger grønnsaksbuljong
3 dl matfløte
2 ss hvetemel
175 g pastaskruer
godt med pepper
evt. litt salt
Finhakk purren og hvitløkfeddene og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på middels varme i noen minutter. Har du en vannkoker, kan du samtidig koke opp vann i den. Ha tomatpureen i kjelen og la den surre med løken og purren.
Skrell potetene og gulrøttene og skjær dem i små terninger på ca. 1 x 1 cm. Vask selleristilken, del den i to på langs før du skjærer den i tynne skiver. Ha det oppi kasserollen. Hell over vannet, buljongterningene og halvparten av matfløten og kok opp. La det småkoke i 5 minutter.
Ha hvetemelet i fløteboksen og rist det sammen sånn at eventuelle melklumper forsvinner før du heller det over i kasserollen. Ha i pastaskruene og kok opp igjen. La suppen koke ca. 1 minutt kortere enn hva som står som koketid på pastapakken. Pastaskruene vil ligge i suppen og de vil derfor bli ferdige. Kvern over godt med pepper.
Smak på suppen for å kjenne om du må ha i litt mer salt – det kommer an på buljongterningene du bruker.
Hvis du synes suppen smaker litt for surt, rører du inn 1/4 ts med sukker.
Ser godt ut 🙂 Suppe er også en av mine favoritter, og det frister å prøve ut denne varianten.
Hadde denne suppen til middag her om dagen! Har boken din! Vi rev også over litt parmesan- kjempegodt!
Høres deiig ut med parmesan!
Marit :o)
Denne suppa ser god ut altså😊 Har alle ingrediensene, utenom purre. Er det ok og erstatte purre med løk?
Skal jeg ha i 1 liter med vann/buljong?
Jepp, Trine 🙂
Ser god ut👍
Skal prøve å lage den nå. Men kan jeg bruke en boks hakkede tomater istedenfor tomatpuré?
Ja, det går bra, Wenche!
Denne er favoritten hos foreldre og barn. Begge guttene, 1 og 3 år, elsker den! Minste spiser med hele kroppen og sier knapt et ord under måltidet.
Å så hyggelig å høre, Kristine! Herlig!