Wraps med egg og røykelaks

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Wraps med egg og røykelaks

Er du i beita for noe enkelt og godt å spise i kveld? Her kommer et lite lørdagstips fra meg!

Egg og røykelaks må vel nesten kunne betegnes som to turtelduer, glade som de er å være i hverandres selskap. I mange år har det meste av røykelaksen som har vært å oppdrive i butikken vært milevis fra min barndoms røykelaks, men til min store glede er det nå lettere å få tak i god røykelaks i de mest vanlige dagligvarebutikkene også. Laksen er av superior kvalitet og den er faktisk røkt, noe som ikke alltid er en selvfølge selv om det heter røykelaks.

Her får turtelduene følge med rømme og salat, og blir pent rullet inn i en hvetetortilla.

Wraps med egg og røykelaks

4 personer
4 egg
4 store hvetetortillalefser
3-4 ss rømme (lett eller seter-utgave)
blandet salat
8 skiver røykelaks
nykvernet pepper

Å koke egg er tilsynelatende en enkel affære, men det finnes vel talløse eksempler på at skallet sprekker og halve egget renner ut selv om eggene var romtempererte og det lå en fyrstikk i kokevannet. Ettersom jeg ofte kommer på at jeg skal koke egg når eggene ligger i kjøleskapet, har jeg ikke tid til å vente på at de skal rekke å bli romtempererte før jeg setter i gang. Så da legger jeg de kjøleskapskalde eggene i kaldt vann i kasserollen og lar de bli med på oppkoket. Da holder eggene seg hele og fine. Kok da eggene i 9 minutter til dette. Slå ut vannet og hell nok kaldt vann over eggene til at kokeprosessen stopper helt. Kakk dem rundt det hele og ta av skallet. Del eggene i båter.

Fordel tortillalefsene utover benken og smør ut rømmen på dem. La den siste centimeteren ut til kantene være tørr. Vask noen salatblader og tørk dem før du legger et lag i en 7-8 cm bred stripe midt på lefsen. Legg to lakseskiver over salaten og fordel utover eggbåtene på alle lefsene. Kvern over godt med pepper og rull lefsene sammen. Del dem i to på midten og server.

Pakker du dem inn i plastfolie, tåler disse godt å ligge i kjøleskapet i noen timer også.

Wraps med egg og røykelaks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon