Dette er en av de oppskriftene som går i arv, ikke akkurat fra generasjon til generasjon, men fra selskap til selskap. Der alle damene (og nå er jeg ikke kjønnsdiskriminerende) sitter med hver sin blokk, penn og papir når middagen er fortært. Jeg fikk den fra min svigerinne, som i sin tur hadde fått den fra en på jobben. Og skal jeg tro henne, og det har jeg all grunn til å gjøre, har alle damene på jobben hennes denne retten på sin ”sikker vinner når vi er mange til middag-liste”.

Du søler ut en stekepanne på din vei mot det ferdige resultatet, og du må koke ris eller pasta til, men det er helt greit. Gleden ved å sette denne retten på bordet er mye større enn to skitne gryter.

Jeg har også laget en oppfølger til denne oppskriften – arvekyllingen med en vri 🙂 Oppskriften til den, finner du her!

Følg meg gjerne på Snapchat, der finner du meg som frutimian, eller Instagram og Instagram Stories. Der heter jeg Fru Timian ?

Dette trenger du til 4 voksne og 6 unger:
2-3 ss olivenolje
5-6 tomater
8 kyllingfileter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 gul paprika
1 rød paprika
3 dl kremfløte
3 dl creme fraiche
1 ss maisenna
150 g hvitost
salt
pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør langpanna med 1 ss olivenolje før du deler tomatene i skiver og legger i bunnen av panna.

Del opp hver kyllingfilet i 4-5 biter. Ha 1 ss olivenolje i stekepanna og brun halvparten av kyllingbitene på ganske sterk varme. Dryss over litt salt og pepper. Kyllingen trenger bare å få en brun stekeskorpe før du fordeler bitene over tomatene i langpanna. Gjør det samme med resten av bitene.

Skrell og finhakk løk og hvitløk og ha det i stekepanna når du er ferdig med kyllingen. La det surre på ganske svak varme i 4-5 minutter til løken har blitt blank og myk. I mellomtida deler du paprikaene i to og tar ut kjernehuset før du skjærer dem opp i staver. Fordel både paprikaen og løkblandingen over kyllingen. Bland sammen fløten og creme fraichen og rør ut maisennaen i det før du heller den over. Strø på salt og pepper. Riv osten på den grove siden av rivjernet og fordel den på toppen. Sett hele langpanna på rillen under midten i stekeovnen og la det steke i 40 minutter.

Kok ris som du serverer ved siden av. Og kanskje en grønn salat.

Arvekyllingen

God middag!

Følg meg gjerne på Snapchat! Du finner meg der som frutimian 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Dette har blitt en favoritt her i huset! For litt variasjon bruker jeg smaksatt creme fraiche (f.eks paprika/chilli)fra Arla som jeg kjøper i Sverige.

  2. Hei! Lurer på om gryta ska være fast eller flytende? Blir fløten å creme fraishen tykk å blir fast eller blir den litt myk?:)

  3. Hei, dette så nydelig ut 🙂 Et teit spørsmål.. Blander du fløten og creme fraiche før du heller den over 🙂

    • Her er ingen spørsmål teite, Janne! Bare jeg som ikke har forklart godt nok!
      Ja, jeg bruker å røre sammen dem først 🙂

    • Du kan bare kutte ut tomatene, May, eller du kan erstatte dem med mer løk, kanskje brokkoli eller helt tynne potetskiver.

    • Hei Rikke-Line!
      Du kan bruke matfløte (da vil sausen bli litt tynnere) eller du kan bruke halvparten med fløte og litt kraft/buljong istedenfor. Jeg har ikke prøvd å bruke bare kraft/buljong, men du kan jo prøve det, evt. med en liten skvett fløte i. 🙂

  4. Denne stod på middagsbordet her i huset i dag. Den mest kresne ungen av dem alle, spurte etter mer to ganger!! 🙂
    Neste gang vil jeg tilsette litt urter for å få litt mer bredde i smaken. Nydelig saus av creme fraiche og fløte.

  5. KJEMPEGOD!
    Testet den i går kveld og har med rester til lunsj i dag.
    Denne vil bli laget neste gang jeg har klubb. Kjempeenkel også! 🙂

    • Herlig, Birgit 🙂
      Jeg kommer snart med en ny versjon av Arvekyllingen også, der er det litt mer smak, så det er bare å følge med 🙂

    • Ja, det kan du, Linda. Litt avhengig av hvor stor formen din er. Er den stor, må du kanskje ha litt mer enn halvparten av væsken. Lykke til!

  6. Har arvekylling på menyen i dag .Har lagd den før også men no har jeg i chili for å få mere smak 🙂 Serverer med eggenudler + cashewnøtter (til å strø over nudlene ) + nanbrød 🙂

    • Særdeles godt spørsmål, Hildegun 🙂 Her har jeg ment at du bruner halvparten først, så resten etterpå. Helt utrolig at ingen andre har kommentert det tidligere. Dette har jo vært den mest leste oppskriften på bloggen i de siste 3 årene 🙂 Jeg retter opp med en gang 🙂

    • Hei igjen, Hildegunn. Jeg så det nå: det står litt lengre ned i oppskriften: «Gjør det samme med resten av bitene», så da er det i orden 🙂

  7. Har laget denne i dag og den ble kjempegod. Sausen ble litt tynn og skilte seg litt. Jeg brukte matfløte og lett creme fraiche. Kan det være grunnen?

    • Hei Jofrid!
      Du kan jo kutte alle melkeproduktene og ta litt olivenolje og kanskje litt kyllingkraft over istedenfor. Det vil ikke blir helt det samme – ettersom dette er en rett med både fløte, creme fraiche og ost – men jeg tror det kan bli riktig så godt det også! Lykke til!

  8. Hei:-)
    Jeg brukte matfløte og creme fraiche (ikke lett variant), men den skilte seg🙈 Hva kan være grunnen? Veldig god på smak!

  9. Denne retten er kjempegod! Har også laget den der jeg har byttet ut kyllingen med torsk, og også med klippfisk😃 Kjempegodt👌

  10. Hei kan kyllingen byttes ut med kalkunfileet.
    Foccia brød eller rundstykker til. Eller hva anbefaler dere som tilbehør.
    jeg har hatt vanlige Hatting rundstykker og en grønn salat.
    ønsker noe annet til

  11. Hei! Prøvde denne i helga, men opplevde den rett og slett som vassen og smaklaus. Sausen skilte seg utan bruk av lettprodukt. Tomatane var veldig gode når eg smakte dei før bruk. Kva har eg gjort feil? Så vidt eg kan sjå har eg fulgt oppskrifta til punkt og prikke. Brukte 6 tomatar.

    • Så dumt å høre, Nina! Du må gjerne tilsette litt chili for å få litt mer smak i formen. Du kan også tilsette litt maisenna i fløten for at den skal bli tykkere. Håper det ikke har fratatt deg lyst til å prøve flere av oppskriftene mine 🙂

  12. Fantastisk rett som alle elsker 👍Lager den med potetskiver i bunnen.. så masse paprika å brokkoli 👍 For de som ikke er så glad i chili, så tar jeg en god dæsj med sweet chilisaus å blander i fløte/creme frech… en ener hos oss 👍

  13. Denne er kjempegod. Vi er veldig glad i mat som blir laget i èn panne/gryte. Denne vil bli laget igjen…….og igjen.
    Varme hilsener fra Gran Canaria 🙂

  14. Denne har jeg tenkt flere ganger at jeg må prøve og endelig var dagen her.
    Vanvittig godt! Og selv 11-åringen som ikke liker saus, kremet mat etc forsynte seg grovt! Denne skal anbefales videre og gjentas ofte 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *