Kyllinggryte med potet og bacon
Dette er en fantastisk gryte! Smaken tilsier egentlig at denne middagen har stått og kost seg på stekeplata i mange timer, men så er det bare en halvtime siden jeg satte i gang med hele middagsprosjektet. Og det er jo nettopp det veldig mange av hverdagene handler om når du kommer deg hjem fra jobb. Hva skal vi ha til middag? (Gjelder ikke for de av dere som er flinke til langtidsplanlegging, noe jeg ikke er!) Hva rekker vi å lage til middag i dag før en eller annen pode skal kjøres hit eller dit? Og er det mulig å lage mat fra bunnen av på den tilmålte tiden? Denne gryta rekker du hvis du har 30 minutter på deg fra du starter til middagen må være servert. Prøv selv og se!
Dette trenger du for å lage kyllinggryta til 4 personer
4 kyllingbryst
130 g bacon i skiver
3 ss olivenolje
1 løk
3 fedd hvitløk
5-6 kokefaste poteter
1 ss dijonsennep
1 ss tomatpuré
1 ts paprikapulver
4 dl kyllingbuljong
salt
pepper
litt timian til pynt
Aktiv tid: 10 minutter
Fra start til ferdig middag: 30 minutter
Del hvert kyllingbryst i 4-5 biter og skjær opp baconskivene i mindre biter. Ha det i en gryte sammen med olivenoljen. Stek på ganske sterk varme til det begynner å bli gyllenbrunt.
I mellomtida hakker du opp løken og hvitløken. Skrell potetene og del dem opp i terninger på 1 x 1 cm.
Ha det oppi gryta sammen med dijonsennep, tomatpuré og paprikapulver. Hell over buljongen, legg på et lokk og kok opp. La det småkoke i 15-20 minutter. Du kan ta av lokket og la det koke uten lokk de siste 5 minuttene, slik at sausen tykner noe. Smak til med salt og pepper. Strø over litt timian og server.
Kjempegod -tusen takk!
Så bra Evy!
Blir bestandig så glad når jeg får slike tilbakemeldinger 🙂
Har laga den to gongar på under ei veke… 🙂 Andre gongen let eg skalet vere på potetene – godt. Neste gong lurar eg på å putte litt grønsaker oppi – tenker brokkoli, blomkål, kålrabi og lignande… Nydelig gryte iallfall! 🙂
Ja! Denne så virkelig god ut og må testes.Da blir det kylling gryte i dag ☺. Takk for tips!
God middag, Linda 🙂
Nå står denne gryta og putrer, og det lukter kjempegodt! Morsomt å prøve en sånn gryte med poteter og ikke ris/pasta som oftest vel er det vanligste. Gleder oss til middag! 🙂
Håper den smakte, Vivian og tusen takk for tilbakemeldingen 🙂
Smakte fantastisk! Hev oppi to gulrøtter og en paprika i biter, for det sunne alibi! Det smakte henrivende! Brukte også lårkjøtt fra kylling, billigere og mer smak. Sikkert godt med litt blomkål, purre eller hva man nå har for hånden også. Serverte med grove baguetter, deilig å ha noe å dyppe i sausen, og så drøyer man det litt når man har storspiste tenåringer og menn i huset! Dette blir en ny hverdagsfavoritt hos oss. Takk fru Timian! Du har en super blogg!
Tusen takk for det, Karen! Så hyggelig å høre. Det er dessuten veldig hyggelig å høre hvilke endringer og/ eller tilføringer leserne gjør, og dine hørtes veldig gode ut 🙂
Kan ein bruke vanlig sennep, eller må det vere dijonsennep? 🙂
Hei Kristine! Det er litt annen smak på pølsesennep, men du kan jo prøve. 🙂
Den var utrolig god👍🤗
SÅ hyggelig å høra, Lillian 🙂