Vi snakker kveldskos!
Med gårsdagens innkjøp av asparges fra Jeløya og egg fra Ek gård liggende i kjøleskapet, ble det et aldri så lite gourmetmåltid på mannen og kona i kveld. Og her holder jeg meg til Rema 1000-terminologien: Det enkle funker ekstremt bra! Asparges og posjert egg. Mmmm………. deilig!
Dette trenger du
asparges
egg
god olivenolje
Maldonsalt
pepper
Knekk av den nederste delen av aspargesen eller fjern det ytterste laget med en grønnsaksskreller. Kok opp vann, tilsett salt og kok aspargesene. Disse var ferdige på bitte litt under 3 minutter fra jeg puttet dem oppi det kokende vannet. Hell dem over i et dørslag og la dem renne av før du har dem over på et fat og heller over olivenolje og drysser med salt og pepper.
Samtidig posjerer du eggene. Jeg vet mange tror det er veldig innviklet å posjere egg, men det er enkelt!
Kok opp vann i en kasserolle og tilsett ca. 1 ts eddik – det gjør at eggehviten vil samle seg bedre rundt plommen etterpå. Det er nok å posjere to egg om gangen, spesielt dersom du ikke er drevet i faget. Knegg eggene i hver sin lille bolle. Når vannet koker, skrur du ned varmnen, stikker et røreredskap i vannet og lager en sirkebevegelse slik at vannet går rundt. Ta så en av bollene og dypp den langt nok ned i vannet til at det kommer litt vann inn i bollen. Hell ut egget. Gjenta med det andre. Nå vil hvitene samle seg rundt plommen.
Vannet skal ikke koke, men ligge opp til kokepunktet. La eggene ligge i vannet i 3 minutter. Ta dem ut og legg dem over på tørkepapir slik at de får rent av seg.
Legg dem så over aspargesen, og du er klar for å innta herligheten.