Vi snakker kveldskos!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Vi snakker kveldskos!

Med gårsdagens innkjøp av asparges fra Jeløya og egg fra Ek gård liggende i kjøleskapet, ble det et aldri så lite gourmetmåltid på mannen og kona i kveld. Og her holder jeg meg til Rema 1000-terminologien: Det enkle funker ekstremt bra! Asparges og posjert egg. Mmmm………. deilig!

Vi snakker kveldskos!

Dette trenger du
asparges
egg
god olivenolje
Maldonsalt
pepper

Vi snakker kveldskos!

Vi snakker kveldskos!

Knekk av den nederste delen av aspargesen eller fjern det ytterste laget med en grønnsaksskreller. Kok opp vann, tilsett salt og kok aspargesene. Disse var ferdige på bitte litt under 3 minutter fra jeg puttet dem oppi det kokende vannet. Hell dem over i et dørslag og la dem renne av før du har dem over på et fat og heller over olivenolje og drysser med salt og pepper.

Samtidig posjerer du eggene. Jeg vet mange tror det er veldig innviklet å posjere egg, men det er enkelt!

Vi snakker kveldskos!

Vi snakker kveldskos!

Kok opp vann i en kasserolle og tilsett ca. 1 ts eddik – det gjør at eggehviten vil samle seg bedre rundt plommen etterpå.  Det er nok å posjere to egg om gangen, spesielt dersom du ikke er drevet i faget. Knegg eggene i hver sin lille bolle. Når vannet koker, skrur du ned varmnen, stikker et røreredskap i vannet og lager en sirkebevegelse slik at vannet går rundt. Ta så en av bollene og dypp den langt nok ned i vannet til at det kommer litt vann inn i bollen. Hell ut egget. Gjenta med det andre. Nå vil hvitene samle seg rundt plommen.

Vannet skal ikke koke, men ligge opp til kokepunktet. La eggene ligge i vannet i 3 minutter. Ta dem ut og legg dem over på tørkepapir slik at de får rent av seg.

Vi snakker kveldskos!

Vi snakker kveldskos!

Vi snakker kveldskos!

Legg dem så over aspargesen, og du er klar for å innta herligheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon