God, gammeldags karamellpudding!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer og 30 minutter + avkjøling

Porsjoner: 6

God, gammeldags karamellpudding!

Å! God, gammeldags karamellpudding er så utrolig godt! Og her får du fremgangsmåten til hvordan du får et perfekt resultat hver eneste gang!

Jeg vet at mange tror at det å lage karamellpudding er en vanskelig og innviklet prosess, men det er ingen av delene. Det tar litt tid fra du setter i gang til karamellpuddingen er klar til servering, men mesteparten av den tiden går med til avkjøling og hviling – tid som du kan bruke til alt mulig annet.

Vannbad – lekende lett

En karamellpudding skal stekes i vannbad. Og nå er det ingen grunn til bekymring, for det er lekende lett å fikse! Du setter simpelthen brødformen med karamellpuddingen i en langpanne. Og når du har fått plassert den inn i stekeovnen, heller du nok kokende vann i langpanna til at vannet går noen centimeter opp på brødforma. Verre er det ikke!

Riktig varme

For å få et silkeglatt resultat, skal du steke karamellpuddingen på svak varme. Jeg bruker å steke min på 100 grader, over- og undervarme. Noen går helt opp i 125 grader, men varmere enn det bør det ikke være. Har du en dampovn, kan du også bruke det når du steker karamellpuddingen. Dekk brødformen stramt med plastfolie før du setter den inn i stekeovnen, som du har forvarmet til 96-100 grader (litt forskjellig hvor langs stekeovner går) med 100 % damp.

Du må også passe på at du ikke steker den for lenge. Den skal fremdeles være litt dissete på toppen når du tar den ut av stekeovnen, for den setter seg videre etter at du har tatt den ut. Bruker du for sterk varme, eller steker den for lenge, kan du risikere å få luftbobler eller –tuneller i puddingen. Og det vil du jo ikke ha.

LES MER! Slik lager du DAIMISKAKE MED EKSTRA MYE DAIM

Ingredienser

225 g sukker
1 vaniljestang(-stenger)
6 egg
6 dl h-melk
3 dl kremfløte

Til servering
3 dl kremfløte

Slik lager du god, gammeldags karamellpudding

Sett stekeovnen på 100 grader. Finn fram en brødform eller annen ildfast form på ca. 1 ½ liter.

Ha 125 gram av sukkeret  en stekepanne og varm det opp på svak varme til det blir flytende karamell. Pass på at det ikke brenner seg! Det skjer lett når sukkeret først begynner å smelte. Hell den flytende karamellen over i brødforma og rull litt på den slik at hele bunnen blir dekt av karamellen.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha dem i en tykkbunnet kjele sammen med melken og fløten og varm til den når kokepunktet.

I en bolle pisker du lett sammen eggene og sukkeret (og vaniljesukkeret, dersom du bruker det). Hell den varme melken over eggeblandingen og rør til sukkeret er oppløst. Hell det gjennom en sil og over karamellen i brødformen.

Sett brødformen i en langpanne og hell vann opp til 1/3 av formen. Stek karamellpuddingen litt nedenfor midten av ovnen i 2 timer. Ikke åpne stekeovnsdøra før det har gått minst 1 1/2 time. Ta ut formen og la den avkjøles før du setter den i kjøleskapet til dagen etter. Karamellpuddingen skal være fast på toppen, men fremdeles litt “dissete” i konsistensen når du tar den ut. Former er forskjellige i forhold til hvordan de frakter varme, så det kan være at du må steke lenger før konsistensen blir riktig.

Skjær langs kanten med en spiss kniv før du hvelver karamellpuddingen over på et serveringsfat. Pisk gjerne krem og server til.

51 kommentarer til “God, gammeldags karamellpudding!”

  1. Hei Janne! Jeg har ingen erfaring med laktosefri melk og fløte, så det kan jeg dessverre ikke gi deg et godt svar på. Men, jeg antar at det går bra. Hvis du prøver, blir jeg kjempeglad hvis du gir meg en tilbakemelding på hvordan det gikk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon