Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole

De som har lest noen av mine bøker eller blogginnlegg, har kanskje fått med seg at jeg ikke er noen stor langtidsplanlegger når det kommer til hva jeg til en hver tid skal spise. Ikke på så mange andre områder heller, når sant skal sies. Jeg er såpass framtidsrettet (og det er kanskje mulig å se på dette som en form for planlegging) at jeg har skuffer, skap og fryseboks full av nyttige råvarer klare til å hjelpe meg når sulten kommer og planleggingen har sviktet.

Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole

Tinetips
Jeg har en mikrobølgeovn, men den bruker jeg stort sett bare til å smelte smør og sjokolade og til å tine syltetøy. Kjøtt og fisk tiner jeg ikke i mikroen, selv om den har tilsynelatende flotte tinefunksjoner. Fungerer ikke! Legger du inn et kjøttstykke, vil det nærmest bli kokt på kantene før det er tinet midt inni. Så når det kommer til hurtigtining er det kaldt vann som er tingen!

Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole     Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole

Her tiner jeg mine torskefileter.

I mens lager jeg guacamole:
1 avokado
1 fedd hvitløk
1 bunt koriander
noen skviser fra 1 lime
Maldonsalt
nymalt pepper

Del avokadoen og mos kjøttet. Riv hvitløkfeddet og hakk opp koranderen. Bland alt godt sammen. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole

Ovnsbakte grønnsaker er godt til:
7-8 små poteter
2-3 gulrøtter
1 paprika
2-3 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
1 brokkoli
2 tomater

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Vask potetene og skrell gulrøttene før du deler både dem og paprikaen i mindre biter. Ha det i en langpanne sammen med oljen, salt og pepper. Bland det godt og sett det i stekeovnen. Etter 15 minutter, skrir du ned varmen til 200 grader og legger inn brokkolibuketter og tomatene i litt store biter. Rør rundt en gang og stek videre i ca. 15 minutter.

Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole

Tilbake til torsken:
6-700 g torskefilet
Maldon salt
nykvernet pepper
smør og olje til steking

Dryss salt og pepper over torskefiletene. Smelt sammen smør og olje i en stekepanne (bruk gjerne to hvis du har, eller stek fisken i to omganger). Stek filetene i 3-4 minutter på hver side. Når de flaker seg fint, er de ferdig stekte.

Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole

Ser det ikke godt ut?

 

4 kommentarer til “Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole”

  1. Fisk og ovnsstekte grønnsaker er alltid godt! Jeg har ikke forsøkt guacamole til før, så det var en utmerket ide’. Denne retten blir på menyen hos oss i løpet av uka! Takk for gode middagstips – det er alltid en fornøyelse å lese – i tillegg til at jeg alltid blir sulten 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon