Saftige rundstykker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige rundstykker

Å bake er for meg både avkobling og rekreasjon! Det er dessuten en fabelaktig aktivitet for å bli kvitt frustrasjon, aggresjon og andre ord som slutter på -sjon og som er med på å få skuldrene opp til ørene.  Det er liksom helt umulig å stå der å bake og være sinna. Er det eventuelt mye som skal ut, råder jeg deg til å elte sammen deigen for hånd!

Disse frørundstykkene har jeg lagd veldig mange ganger. Mamma har bakt dem enda flere. Jeg tror nesten hun har med en pose frørundstykker til alle hun besøker. Vi bruker ikke helt den samme oppskriften, men du skal være god om du smaker forskjell.

Saftige rundstykker

Dette trenger du til 32 rundstykker
Deigen
7 ½ dl skummet kulturmelk
50 g gjær
2-3 gulrøtter
snaut 1 ½ kg hvetemel
75 g smør
3 ss honning
3 dl cottage cheese eller kesam
1 ts salt

Til strøing
linfrø
solsikkefrø
blå valmuefrø
sesamfrø

Varm melken til den er fingervarm og løs opp gjæren i den. Riv gulrøttene på den fineste sida av rivjernet. Bland alle ingrediensene og elt i 5 minutter. Hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse, det tar rundt 45 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader og kle 2 stekebrett med bakepapir.

Hvelv deigen på et melet bakebord og del den i 32 emner. Rull dem ut til boller. Pensle bollene med vann og rull dem i en av frøtypene. Du får åtte rundstykker med hver frøtype. Etterhev rundstykkene under et rent kjøkkenhåndkle i ca. 20 minutter.

Stek rundstykkene midt i ovnen i 12-15 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

 

20 kommentarer til “Saftige rundstykker”

  1. Hei!
    Jeg har laget disse rundstykkene i noen år nå, etter jeg kjøpte en bok på matvarebutikken med flere oppskrifter i.
    Disse rundstykkene er helt magiske og holder seg lenge. Ettersom det også er såpass stor oppskrift pleier jeg gjerne å halvsteke ca halvparten og fryser dem. De er virkelig gode!!

    • Hei Mari! Ja, du kan bytte ut med noe grovt også. Bruker du mer enn 50 % grovt mel, vil de endre ganske mye på konsistensen. De vil fremdeles være gode og luftige, men jeg ville nok holdt meg på rundt 5-600 g med govt mel. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon