Potetsalat, potetsalat, potetsalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Potetsalat, potetsalat, potetsalat

Kanskje ikke den mest slående (og lettleste) overskriften jeg har hatt, men ettersom du nå skal få servert tre oppskrifter på deilig, hjemmelagd potetsalat, måtte overskriften bli som den ble! Sommeren er for fin, og grillsesongen alt for kort til å spise dårlig potetsalat, så lag din egen!

Potetsalat, potetsalat, potetsalat

Annes grønne potetsalat
1 kg potet
2 fedd hvitløk
6 ss olivenolje
2 ss vin- eller epleeddik
saft av 1/2-1 sitron
2 ts salt
pepper
2 rødløk
1 bunt dill
1 bunt persille
1 bunt gressløk
1 neve timian
ev. timianblomster til pynt

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Med nypoteter kan du gjerne la skallet være på. Det gir både mer smak og bedre næring. Sørg bare for å vaske dem godt med en kortbustet børste først. Avkjøl potetene og del dem i terninger.

Riv hvitløkfeddet på den fineste siden av rivjernet eller kjør den gjennom en hvitløkpresse. Ha det i en stor bolle. Bland inn olivenolje, eddik, sitronsaft, salt og pepper. Smak og kjenn at du har en passe sterk og syrlig dressing før du har i potetbitene.

Skrell rødløken og skjære den i helt tynne skiver. Vil du ha den i mindre biter, finhakker du den i stedet for. Finhakk dill, persille, gressløk og timian og ha i. Bland alt forsiktig sammen. Er du så heldig at timianen blomstrer, pynter du med dem.

Potetsalat, potetsalat, potetsalat

Kremet potetsalat med urter
Dette er en god variant til den majonesbaserte potetsalaten som selges i butikken. Denne varianten har betraktelig mindre fett i seg.

1 kg potet
2 ss kapers
1 liten neve oregano
1 liten neve basilikum
2 dl kesam
1 1/2 dl matyoghurt
4 ss majones
1 ss dijonsennep
1 ts salt
pepper
1/4 ts sukker

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Med nypoteter kan du gjerne la skallet være på. Det gir både mer smak og bedre næring. Sørg bare for å vaske dem godt med en kortbustet børste først. Avkjøl potetene og del dem i terninger.

Finhakk kapersen og krydderurtene og bland alle ingrediensene i en stor bolle før du har i potetbitene. Smak til med salt, pepper og sukker for å få en frisk og god smak. Bland forsiktig inn potetterningene og server.

Potetsalat, potetsalat, potetsalat

Potetsalat med gulrot og oliven
800 g poteter
400 g gulrot
20 sukkererter
2 fedd hvitløk
5-6 ss olivenolje
2 ss vin- eller epleeddik
1-2 ts salt
pepper
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
5-6 vårløk
ca. 25 gode oliven

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Med nypoteter kan du gjerne la skallet være på. Det gir både mer smak og bedre næring. Sørg bare for å vaske dem godt med en kortbustet børste først. Avkjøl potetene og del dem i terninger.

Skrell gulrøttene og skjær dem litt på skrått i 1 cm tykke skiver. Kok dem i lettsaltet vann i 10 minutter til de er møre, men fremdeles har tyggemotstand.

Skjær sukkerertene i tynne strimler på langs. Legg dem i en liten bolle, slå over kokende vann og la dem ligge der i 15 sekunder før du hvelver dem over i et dørslag og slår kaldt vann over.

Riv hvitløken på den fine siden av rivjernet og bland det i en stor bolle sammen med olje, eddik, salt og pepper. Hvor mye chili du vil ha i, bestemmer du selv, men det er godt med litt. Fjern eventuelt frøene inni hvis du ikke vil ha med den heteste styrken. Finhakk den eller skjær den i tynne skiver som jeg har gjort her. Skjær vårløken i skiver og ha i. Smak til før du blander inn resten av ingrediensene.

Potetsalat, potetsalat, potetsalat

Kos deg!

2 kommentarer til “Potetsalat, potetsalat, potetsalat”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon