Rabarbrasuppe med krem
Dette er barndomsminner i en stor suppetallerken! Fantastisk godt og ultralekkert.
Det er litt varierende hvor rød rabarbrastilkene er. Rabarbraplanten jeg hadde før, men som jeg greide å ta livet av, hadde veldig røde stengler, noe som gjorde at alt jeg lagde ble lekkert rødt. Rabarbraen jeg har nå, som vokser i et forrykende tempo, er grønnere i fargen. Smaken er fremdeles akkurat like god!
Dette trenger du til 4 personer
1 kg renskåret rabarbra
175 g sukker
3 dl fløte
1 ts vaniljesukker
Renskjær rabarbraen. På de tynne, fine stilkene, trenger du ikke å ta av skinnet før du deler dem opp i mindre biter. Ha rabrbrabitene i en kasserolle sammen med sukkeret og sett det på svak varme. Hvis du vil, kan du tilsette litt vann, men det har ikke jeg gjort her. La suppen småkoke til rabarbraen er mør. Prøvesmak og kjenn om suppa er sør nok.
Pisk en lett krem av fløten og vaniljesukkeret.
Fantastisk nydelig farge på suppen, og supert tips vedr fargen!
Selv lager jeg ofte rabarbragrøt med jordbær, servert med helmelk/matfløte og evt litt sukker (http://kokeboka.net/detalj.asp?recid=521). Himmelsk. Som du sier; dette er sommer! 🙂
Nå skal jeg prøve suppen din, ja.
Vi brukte bestandig å spise masse rabarbragrøt hjemme med fløte og sukker. Det er jo så godt! Mmmm….. 🙂
Kjempefin side.. Jeg har bladd litt i noen av bøkene dine også, veldig fint arbeid
Rabarbra er nydelig. Jeg liker å trekke den litt i sukkerlake og blande den i rørt jordbærsyltetøy
http://www.matlidenskap.com
Tusen takk! Det er bestandig veldig hyggelig å få rosende ord! Enig med deg at rabarbra er helt nydelig!
[…] Rabarbrasuppe med krem […]