Fiskespyd med steinbit, laks og scampi

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskespyd med steinbit, laks og scampi

Etter å ha vært grilløs her hjemme i hele sommer, har en strålende ny grill nå arrivert i vår hage! Hvilken lykke! Jeg fikk den torsdag ettermiddag og fredag formiddag hadde den en bra ilddåp. Da hadde jeg fotodag med kommende Dagbladspalter, og tema for alle søndagene i juli er grill. Her og nå kommer oppskrift på deilige fiskespidd. Her har jeg marinert steinbit, scampi og laks som jeg har trædd på spiddene sammen med løk og bacon.

Fiskespyd med steinbit, laks og scampi

Dette trenger du til 4 personer
200 g steinbitfilet
200 g scampi
1 neve basilikum
1 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
2 ss revet parmesan
200 g laksefilet
150 g bacon i tynne skiver
12 små sjalottløk
salt
pepper
4 store tomater
2 sitroner

Steinbiten og scampien marinerer jeg litt før jeg trær alt på spiddet, så jeg starter med å lage marinaden. Bruk en morter eller finhakk basilikum og hvitløk. Rør inn mesteparten av olivenoljen og parmesanen. Smak til med salt og pepper.

Rens scampiene. Ta av skallet, skjær opp ryggen og ta ut tarmen. Halen kan du eventuelt la være på. Den er dekorativ.

Skjær steinbitfiletene i passe biter, og pensle både dem og scampiene med marinaden. La dem marineres i 20–30 minutter. Skal du bruke trespidd til grillingen, legger du dem i vann samtidig. Så slipper du, forhåpentligvis, at spiddene brenner opp under grillseansen.

Træ fisk, bacon og sjalottløk vekselvis på spiddene. Jeg synes det er greit å ha litt avstand mellom hver matbit. Da er det lettere å få alt gjennomstekt, synes jeg.

Del tomatene og sitronene i to og pensle resten av olivenoljen på skjæreflatene deres samt på grillspiddene. Grilles på middels varme. Klem sitronsaften over spiddene ved servering. Poteter smaker kjempegodt til.

PS! Når du kjøper scampi, så se bestandig etter ett av disse merkene på pakken!

 

Ett kommentar til “Fiskespyd med steinbit, laks og scampi”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon