Dette kan du bruke en regnværssøndag til!
Mens mor sitter inne og er oppgitt over regnet som fosser ned, lever Adrian etter det norskeste av de norske ordtakene: Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær! På med regnbukse, regnjakke og cherox (!!), og ned i skråningen nedenfor plena vår og naboens. Der vokser det store, deilige villbringebær.
Det ble spedd på med noen rips fra hagen også. Her i huset er rørt rips- og bringebærsyltetøy den store favoritten! Opp på vekta: 359 deilige gram var det. 75 g finkornet sukker var akkurat passe, konkluderte bærplukkeren.
Konsentrert røring før prøvesmaking. Alt er helt perfekt! Opp i syltetøyglasset med det.
Fiks ferdig, hjemmerørt rips- og bringebærsyltetøy! Deilig, deilig!
Slike gutter det vil gamle Norge ha 🙂 Joda, det går jo an å trosse regnværet… Takk for påminnelsen 🙂
Mona
Trenger du ikke å ha frysepulver i rørt bringebærsyltetøy enten Certo eller Jam?
Hei! Jo, det er kjekt å bruke hvis du lager så mye at du skal fryse det ned. Rører jrgbare litt som jrgsetter i kjøleskapet og spiser opp i løpet av 2-3 dager, bruker jeg det ikke.