Yoghurtis med deilige norske jordbær
For å kunne få sommerstemning på vinteren også, gjelder det å fryse ned jordbærene når de er på sitt beste. Her i Rakkestad – hvor jeg bor – er det Holmsens jordbær som gjelder. Jeg var der og hentet meg to kasser tidligere i uka. Resultatet ble mer syltetøy og, ikke minst, deilig jordbæris med yoghurt!
Jordbærselger Ann Carethe Holmsen og meg. Bærene sjekkes og godkjennes!
Når jeg skal bruke bærene til denne isen, kjører jeg dem i food processoren til de blir en helt glatt saus.
Dette trenger du for å lage yoghurtis med jordbær
500 g jordbær
100 g finkornet sukker
2 dl gresk yoghurt
Kjør sammen bær og sukker. Vil du ha litt mykere og søtere is, kan du øke sukkermengden. Ha i yoghurten og bland det sammen.
Ha det i ismaskinen. Har du ikke ismaskin, har du massen i en plastbolle, så ta den opp og piske den i miksmasteren 4 ganger i løpet av nedfrysningstiden.
Du må ta boksen ut av fryseren ca. 30 minutter før servering slik at isen blir passe myk.
Kos deg!
Denne yoghurtisen så rett og slett herlig ut!! den skal prøves i nær fremtid, ettersom jordbærsesongen er på hell, i hvert i mitt distrikt.
Ja, her er det bare å kjøre på 🙂
[…] Dessert – Jordbæryoghurtis […]