Deilige, deilige skolebrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilige, deilige skolebrød

Akkurat nå fikk jeg sinnsykt lyst på skolebrød! Tenk å kunne sette tenna i et skikkelig saftig skolebrød fylt av deilig vaniljekrem og med masse kokos på toppen! Lysten kom over meg fordi jeg sitter og leter etter noen brødbilder som skal brukes til en etikett, og da plutselig dukket dette bilde stort opp på skjermen foran meg:

Deilige, deilige skolebrød

Du skjønner hva jeg mener?

Her kommer oppskriften!
Dette trenger du til 15 skolebrød
Deig
100 g smør, romtemperert
ca. 550 g hvetemel
90 g sukker
½ ts bakepulver
¼ ts salt
3 ½ dl melk
50 g gjær

Vaniljekrem
1 vaniljestang
5 dl melk
5 eggeplommer
120 g sukker
3 ss maisenna
1 ss melis til strøing

Stekes på 225 grader i 12-15 minutter.
Deigen skal forheve i 30-40 minutter og etterheve i ca. 20 minutter.
Kle et stekebrett med bakepapir.

Smuldre smøret i ¾ av melet. Bland i resten av det tørre. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i den. Bland alt godt. Søt gjærdeig skal ikke eltes for lenge, da risikerer du at det ferdige resultatet blir seigt. Tilsett nok mel til at deigen akkurat løsner fra bollen. Ha i bare litt mel av gangen slik at deigen ikke blir for fast. Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse.

Mens deigen hever, lager du vaniljekremen: Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en kniv eller teskje. Ha frøene, stangen og melken i en kasserolle og kok opp. Visp lett sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en annen bolle. Når melken når kokepunktet, heller du ca. 1/3 av den over i eggeblandingen mens du rører det sammen. Slå i resten av melken og forsikre deg om at alt sukkeret er oppløst før du heller blandingen tilbake i kasserollen. Varm opp blandingen på ganske svak varme mens du hele tida rører med en tresleiv. Vaniljekremen vil tykne ganske fort.

Fyll oppvaskkummen med kaldt vann og sett kasserollen oppi. For å hindre at det danner seg snerk på toppen, drysser du melis oppå kremen før du setter den til avkjøling.

Etter første heving hvelver du deigen ut på et melet bakebord. Kna deigen litt sammen før du deler den i 15 like store biter og ruller dem ut til boller. Sett dem på stekebrettet og trykk dem litt flate. Bruk to skjeer for å lage en grop i midten og fyll denne med vaniljekrem.

Dekk skolebrødene med plastfolie og la dem etterheve. Pisk egget lett sammen og pensle skolebrødene før du setter stekebrettet midt i ovnen. Skolebrødene er ferdige når de er gyllenbrune. La dem avkjøles på en bakerist.

Når skolebrødene er lunka, kan du ha på melisglasuren. Bland melisen med noen dråper vann. Rør det sammen til det blir en jevn og fin glasur og smør det utover skolebrødene. Ha koksmassen på et fat og dypp skolebrødene oppi. Skolebrødene skal ha så mye melisglasur og kokosmasse på at du blir skikkelig klissete på fingrene når du spiser dem. Da er de aller best!

 

Ett kommentar til “Deilige, deilige skolebrød”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon