Jeg er veldig svak for all mat som kan lages ferdig i stekeovnen! Da tar jeg oppvasken mens maten lages ferdig i ovnen og når klokka ringer, er middagen klar til servering! Deilig!

Her har jeg lagd en ultraenkel grateng av fersk pasta, purre og skinke. Jeg koker purren litt først i vann og buljong før jeg blander sammen hele sulamitten og setter det inn i stekeovnen. Her har jeg brukt fersk pasta. Du kan veldig gjerne bruke vanlig tørket også. Da må du bare forkoke den i 6-7 minutter først.

Ost- og skinkegrateng

Dette trenger du for å lage ost- og skinkegrateng til 4 personer
3 purre i 1 cm brede ringer
5 dl grønnsaksbuljong
2 brødskiver, fint eller grovt
200 g skinkepålegg i 1 cm tykke strimler
500 g fersk spagetti
2 dl lett creme fraiche
1 1/2 ts dijonsennep
75 g revet ost
pepper
en grønnsalat

Ost- og skinkegrateng     Ost- og skinkegrateng

Sett stekeovnen på 200 grader.

Vask purren godt før du skjærer den opp og har ringene i en kasserolle sammen med buljongen. La det koke sammen i 5 minutter til purren har blitt myk. I mellomtiden rister du brødskivene i brødristeren eller under grillen i stekeovnen før du smuldrer dem opp i en food processor eller finhakker dem med en kniv.

Del opp skinken og klipp spagettien i ca. 7 cm lange strimler. Legg spagettien i en ildfast form og fordel skinken over.

Ha creme fraiche, dijonsennep og halvparten av osten oppi kasserollen med purren. Tilsett noen omdreininger med nykvernet pepper og smak om sausen er salt nok. Tilsett eventuelt litt salt. Fordel dette i formen. Strø brødraspet og resten av osten over til slutt.

Stekes midt i stekeovnen i 20 minutter.

PS: Bruker du tørket spagetti, må den forkokes i 6-7 minutter først.

Ost- og skinkegrateng

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar til frutimian Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *