Lun salat med bønner og mais
Lag deg en herlig lun salat med bønner og mais! Jeg elsker iallfall denne salaten og har laget den veldig mange ganger. Jeg gjør gjerne noen endringer på oppskriften ut fra hva jeg har tilgjengelig i skapene. Det geniale med denne salaten er jo at den kan lages nesten utelukkende av hermetikk og basisvarer som jeg bestandig har liggende i kjøleskapet.
Dill er det ikke bestandig jeg har hjemme, men da bare kutter jeg den ut. Og har jeg andre urter stående på kjøkkenbenken, bruker jeg dem istedenfor.
Lun salat med bønner og mais kan gjerne spises alene, akkurat som den er, og den kan serveres som tilbehør til både stekt kjøtt og fisk.
Ingredienser
1 rødløk
3 ss olivenolje
20 g smør
1 boks mais 1 stor boks eller 2 små
1 boks borlottibønner
1 boks black eyed beans
2 vårløk
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
3 greiner dill
Slik lager du lun salat med bønner og mais
Finhakk hvitløken og skjær rødløken i tynne ringer. Ha det i en stekepanne sammen med olivenolje og smør og la det surre på svak varme i 4–5 minutter. Ha i maisen, salt og pepper og la det steke i noen minutter til. Ta pannen av platen og la det avkjøles.
Skyll bønnene godt i kaldt vann og tørk dem med tørkepapir. Vårløken skjærer du in ringer og dillen hakker du opp før du blander alt sammen. Smak til for å kjenne om salaten er passe krydret.
Her finner du de andre oppskriften fra pikniken
Kyllingsnacks – baconsurrede kyllingbiter
Ricottapai med tomat og timian
Sangria og eplejuice med Farris
Mandelterte med jordbær og bringebær
Vannmelonsalat med mascarponekrem
[…] Bønne- og maissalat […]