Stekt laks med ovnsbakte grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt laks med ovnsbakte grønnsaker

Jeg elsker det når det er sånn at maten blir feiende flott uten at man egentlig har gjort spesielt mye for at den skal bli det. Det synes jeg denne staselige laksen er et godt eksempel på. Jeg ovnsbaker grønnsaker og steker bacon og  fiskestykker og voila! så dukker disse lekkerbiskenene opp på tallerkenen!

Selleriroten gir en god og søtlig smak når den får godtgjort seg i stekeovnen en liten stund og blir en perfekt kombinasjon til det saltet baconet og den milde fisken.

Stekt laks med ovnsbakte grønnsaker

Laks med ovnsbakt sellerirot, selleri, løk og bacon

til 4 personer

600 g laksefilet
1 1/2–2 ts salt
nykvernet pepper
5 skiver bacon
1 sellerirot
1 stilk stangselleri
2 forholdsvis små løk
3 fedd hvitløk
6-8 poteter
1 ts tørket rosmarin eller 1 gren frisk
1–2 ss olivenolje
saft fra 1/2 sitron
smør til steking av fisken
litt grønt til pynt – her bruker jeg karse

Stekt laks med ovnsbakte grønnsaker

Sett stekeovnen på 225 grader.

Del laksefileten i 4 stykker. Dryss 1/2  teskje med salt og godt med nykvernet pepper over stykkene og legg dem til side.

Del baconet i småbiter og stek dem gyllenbrune på medium varme i en stekepanne. Legg baconbitene til side og ta vare på stekefettet.

Skrell sellerirota og del den i biter på ca. 5 x 1 cm. Stangsellerien deler du i 2 cm lange staver.  Løkene skreller du og deler i båter og hvitløken grovhakker du. Del potetene i mindre biter. Ha alt dette i en langpanne sammen med salt, pepper, rosmarinen og sitronsaften. Ha over ca. 3 ss av baconfettet fra i sted. Spe på med olivenolje dersom det ikke er nok baconfett. Rør rundt slik at alle bitene blir godt dekt av både krydder og fett.

Dekk langpannen med aluminiumsfolie og bak grønnsakene midt i stekeovnen i 20 minutter. Ta av folien og stek videre i 15–20 minutter til grønnsakene er møre og ferdig stekte. Bland inn baconbitene.

Når det er igjen i underkant av 10 minutter av steketiden til grønnsakene, smelter du sammen smør og en liten teskje olivenolje i en stekepanne på forholdsvis sterk varme. Stek fiskestykkene i ca. 4 minutter på hver side. Klem over sitronsaften.

Fordel grønnsakene og baconbitene utover tallerkenene og legg på fiskestykkene. På en vanlig hverdag, serverer jeg en klatt rømme til dette mens jeg lager en god fiskesaus dersom det er litt mer staselig stemning.

Stekt laks med ovnsbakte grønnsaker

 

Ett svar til “Stekt laks med ovnsbakte grønnsaker”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon