Så enkelt er det å posjere egg
Å posjere egg er veldig mye lettere enn jeg vet mange innbiller seg at det er. Det er rett og slett bare å koke opp litt vann, tilsette en teskje eddik, slippe det råe egget – uten skall oppi – og så vente i nøyaktig 3 minutter.
Dette er perfekt helgefrokost eller lunsj!
Kok opp vann i en kasserolle. Når det koker, tilsetter du 1 ts. eddik (samme hvilken type). Eddiken gjør at eggehviten samler seg rundt plommen. Knekk egget du skal posjere i en liten skål. Selv uten særlig posjeringstrening, greier du fint å posjere 3 egg samtidig. Knekk eggene i hver sin lille skål.
Skru ned varmen slik at vannet akkurat er på kokepunktet og slipp i egget(ene). Jeg bruker å ha skåla halvveis nedi vannet før jeg slipper ut egget. Sett timeren på 3 minutter. Da er egget fast rundt, men har fremdeles helt flytense plomme. Helt perfekt med andre ord.
Jeg venter mine 3 minutter i nytt forkle fra Green Gate. Nå kan du også bruke tiden til å skjære en skive brød og putte den i brødristeren.
Ta ut egget, bruk gjerne en hullsleiv, og legg det på kjøkkenpapir slik at det får rent av seg.
Litt dandering, noen flak Maldonsalt og maten er klar!
Ved siden av skiva eller på skiva? Det er det store spørsmålet.
Så enkelt og så vidunderlig godt!
[…] Mens spagettien koker, posjerer du eggene. Det høres værre ut enn det er. Bruk romtempererte egg. Kok opp vann i en romslig kasserolle og tilsett eddiken. Slå det varmen slik at vannet akkurat er på kokepunktet. Knekk eggene i et lite glass, ett om gangen, og slipp det forsiktig ned i vannet. Bruk en skje eller hullsleiv til å dra hviten opp over plommen. La det koke i 3 minutter. Ta det opp med en hullsleiv. Her kan du se nærmere hvordan du posjerer egg. […]
[…] Frokost – Posjert egg på ristet brød […]
Fungerte perfekt!😃👍🏻
Herlig, Mona 🙂