Vannmelon, jordbær og moreller med mascarponekrem
Dette er mat jeg egenlig ikke trenger å si så mye om. Bildene sier alt – i hvertfall nesten. Jeg må legge til at dette er kjempegodt. Enkelt og greit.
Her bruker jeg jordbær, moreller og vannmelon som jeg skviser litt limesaft over. Frukten kan du selvsagt variere ut i fra hva som er tilgjengelig i butikken – eller hagen – til enhver tid.
Det som hever dette fra en helt god fruktsalat til en himmelsk variant, er mascarponekremen som jeg serverer til. DETTE ER SMAKEN AV SOMMER!
Disse bildene er opprinnelig fra en fotoshoot vi hadde med piknikmat. Resten av opprkiftene finner du ved å følge linkene nederst i saken.
Dette trenger du for å lage fruktsalat med mascarponekrem til 6 personer
Fruktsalat
½ liten vannmelon
1 kurv jordbær
150 g moreller
saften av 1 lime
Mascarponekrem
3 egg, delt i hvite og plommer
150 g sukker
frø fra ½ vaniljestang eller 1 ½ ts vaniljesukker
250–300 g mascarpone
skall av ½ lime til pynt
Del opp vannmelonen i mindre biter og del jordbærene i to. Bland dem sammen med morellene på et fat og fordel limesaften over. Rør rundt en gang slik at saften blir fordelt.
Ha eggehvitene oppi en helt ren miksmasterbolle og start vispene. Når eggehvitene begynner å skumme litt, har du i 100 g av sukkeret litt etter litt, og pisker til du får en glatt og luftig masse. Ha det over i en annen bolle.
Ha eggeplommene i miksmasteren. Bruker du vaniljestang, deler du den i to og skraper ut frøene. Ha frøene oppi sammen med eggeplommene og resten av sukkeret, og ev. vaniljesukkeret, og pisk til du får en luftig eggedosis. Ha i mascarponeosten og pisk den også inn. Ha i de stivpiskede eggehvitene og fold det hele forsiktig sammen med en slikkepott.
De andre oppskriftene fra pikniken
Kyllingsnacks – baconsurrede kyllingbiter
Ricottapai med tomat og timian
Sangria og eplejuice med Farris
Mandelterte med jordbær og bringebær
Limemarinert bær med mascarponekrem
[…] Limemarinert bær med mascarponekrem […]
[…] Limemarinert bær med mascarponekrem […]
[…] Dessert – Friske bær med mascarponekrem […]
[…] denne vaniljesausen plutselig dukket opp i arbeidsbollen der jeg holdt på å skulle lage en mascarponekrem, som jeg egenlig lager ganske ofte på sommeren. Men så fikk jeg det for meg at jeg skulle […]