Pastasalat med spekeskinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 4

Pastasalat med spekeskinke

Pastasalat med spekeskinke er en stadig tilbakevennende favoritt å servere! Gode smaker og lettvint å lage. Det kaller jeg en superkombo!

Jeg har iallfall ikke tall på de gangene vi har spist en eller annen form for pastasalat til middag eller lunsj her hjemme. Pastasalat er også kjekt å lage når vi har middagsrester fra dagen før liggende. Kyllingrester, noen ovnsbakte grønnsaker eller rester av rømmedressing. Alt det er supert å bruke i en pastasalat.

LES MER! Sånn lager du PASTASALAT MED OVNSBAKTE GRØNNSAKER

Her er mine tre viktigste pastatips

Ingredienser

400 g pastaskruer eller pastarør
2 ss balsamicoeddik
5 ss olivenolje
2 ts dijonsennep
1 ss vann
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 rødløk
1 nepe kan utelates
5 vårløk
16 cherrytomater
12 skive(r) spekeskinke

Slik lager du pastasalat med spekeskinke

Kok pastaskruene i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Hell den over i et dørslag og skyll kaldt vann over for å stoppe kokeprosessen. La det renne godt av. Ha det over i en bolle.

Mens pastaen koker, lager du ferdig resten av salaten. Bland balsamico, olivenolje, dijonsennep, vann, salt og pepper i et glass med lokk og rist det godt sammen eller ha det i en liten bolle og visp det sammen. Hell dressingen over pastaen når den er rent av og du har hatt den over i en bolle.

Skrell rødløken og finhakk den. Nepa skjærer du i tynne skiver med en ostehøvel eller kniv. Skjær vårløken i ringer og del tomatene i 2 eller 4, avhengig av hvor store de er. Bland det i sammen med pastaen. Smak til for å kjenne om det er passe med salt og pepper.

Spekeskinken kan du enten rive i mindre biter og blande inn sammen med resten av salaten eller du kan dandere den fin på toppen av serveringsbollen.

Skjær gjerne opp litt godt brød og server til salaten.

5 kommentarer til “Pastasalat med spekeskinke”

  1. Dette var kjempegodt 🙂 Og så enkelt! Vi hadde litt paprika, selleri, og sukker-erter oppi. Skikkelig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon