Med Strøm Torsk på restaurant Onda
Nå på tirsdag var 6 matbloggere samlet på fantastisk flotte restaurant Onda på Aker brygge som Terje Ness driver. Terje Ness er en særdeles prisbelønnet kokk som blant annet vant i Bocuse d’Or i 1999. Anledningen for treffet var at Strøm Torsk snart kommer ut med en ny versjon av sine vakuumerte loinstykker. Loin er ryggfileten til fisken. Fra sommeren en gang kommer en belly loin-versjon. Det betyr et litt billigere fiskestykke enn den hele loinen de selger nå. Kvaliteten vil være den samme.
Vi matbloggerne fikk i oppdrag å lage 2 retter hver. Oppkriftene, og bilder av de ferdige rettene, skal så brukes i Strøms nye oppskriftshefte som kommer i juni. Vær trygg! Du skal få beskjed når den kommer, samt filmen som ble lagd og selvsagt når de nye belly loinpakkene er å få kjøpt i butikken.
Apropos butikker. Du får kjøpt Strøm Torsk i Norgesgruppens dagligvarebutikker på Østlandet (det er Ultra, Meny, Kiwi), og om ikke lenge kan du finne dem i Rema 1000 butikkene også.
Her er jeg i full gang med matlagingen. Kjempefint, lite kjøkken vi fikk til rådighet. Ettersom vi var 6 bloggere og 2-3 kokker som hjalp oss med å finne utstyr, fortelle oss hvordan vi brute utstyret og rett og slett var litt hjelpegutter (stas!), var det godt og trangt der inne.
Her er Anette Marie og jeg i full fres.
Trine Sandberg fra Trines matblogg var selvfølgelig på plass.
Det var også Tove Halse Digernes som skriver matbloggen På kjøkkenbenken og Runar Charls Eidem som skriver matbloggen Charls.
Og Karoline som skriver bloggen à la Karoline.
Her er hovedgjesten!
Min første rett var skikkelige fiskeburgere. Jeg elsker gode fiskeburgere og serverer det støtt og stadig. Sist vi hadde det her hjemme konkluderte Lea på snart 9 med at “mamma, dette var skikkelig godt!” Det er ikke verst fra en jente som ikke bestandig har vært like glad i fisk.
Jeg må si en ting om denne torsken. Når jeg prøvdelagde disse burgerne hjemme – før denne kvelden – ble jeg faktisk stående å spise ganske mye av den rå fiskemassen da jeg egentlig bare skulle prøvesmake for å kjenne om den var passe krydret. Den er veldig god og så kan du vite at holdbarheten er bra også.
Straks klare for foto og prøvesmaking.
Looking good!
Ser godt ut, ikke sant? Oppskrift kommer! Burgeren ble godt likt og jeg konstanterte at flere av sjefene i Strøm Torsk (som var mannsterke tilstede) kom og forsynte seg flere ganger fra de to ekstra burgerne som jeg lagde.
Dette er perfekt mat å legge på grillen i hele sommer!
Fotograf Jimmi (beklager, men jeg hørte aldri et etternavn) tok bilder av alle rettene.
Neste rett var fiskepinner med ovnstekte potetbåter og remulade. Her er poteten klar for å puttes i ovnen.
Tørkede brødsmuler, mel og egg er kjekt å ha til fiskepinnene.
Fiskepinnene er klare for steking i en blanding av smør og olje.
Jeg måtte jo legge ut bilde på Facebook mens jeg lagde remuladen!
Gode sylteagurker må oppi remuladen.
Ferdig!
Terje Ness, godeste Fru Timian og Jonathan Romano, som er sushikokk. De to kokkene prøvesmaker og bedømmer fiskepinnene mine. De ble godkjent. Det ser nesten ut som fotografen i bakgrunnen har prøvesmakt litt han også.
Jeg legger ut et nytt blogginnlegg når det nye oppskriftsheftet er ferdig en gang i juni. Det blir veldig moro å se!
Alle bildene, med unntak av det siste som er tatt med min mobil, er tatt av Henning (beklager nok en gang for at jeg ikke vet etternavnet) som jobber i reklamebyrået Work.
Det der ser ut som en ordentlig drømmedag! Jeg har ikke sett disse pakkene i butikken noe sted, men nå skal jeg jammen ut på jakt.
Og så et lite sidespørsmål ut av det blå: hvordan blir man matskribent? Jeg regner med man kommer langt med engasjement for mat og språk, men hvordan komme i gang sånn rent praktisk?
Ja, det var moro! Ut i fra min kunnskap vil pakkene dukke opp i Rema 1000 sine butikker i tillegg til Norgesgruppen (Kiwi, Meny, Ultra) i løpet av noen uker, så hold utkikk.
Jeg vet ikke om det finnes en fremgangsmåte for å bli matskribent, men du kan jo for eksempel ta kontakt med lokalavisa der du bor for å høre om de er interesserte i ditt matstoff. Lykke til 🙂
[…] griljering. Og er du innom en innvandrerbutikk, og ser en pose med tørkede brødsmuler – se bilde forholdsvis langt ned i denne saken – kan du kjøpe med det! Veldig […]