Thaisuppe med kylling

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Thaisuppe med kylling

Denne suppa lagde jeg som restemat den aller første gangen. Jeg hadde en litt ferdigstekt kyllingkjøtt liggende i kjøleskapet som trengte nytt liv. Du kan bruke kjøtt fra 1/2 kylling – kjøpt ferdiggrillet i butikken – eller du kan ha i to kyllingfileter i strimler. Da trenger suppa litt lenger koketid.

Samme hva du velger, er det en kjapp deilig suppe med smak av Thailand.

Thaisuppe med kylling

Dette trenger du til 4 personer
1 liten rødløk
3–4 fedd hvitløk
3–4 cm fersk ingefær
1 rød chili
1 ss solsikkeolje
noen saltkorn
1 søt paprika (det er de lange, tynne)
1/2 sommerkål
1 kaffir limeblad
1 boks (4 dl) kokosmelk
1–2 dl vann
2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
1–2 ss soyasaus
1–2 ts fiskesaus, nam pla
1/2 ferdiggrillet kylling eller 2 kyllingfileter (se teksten)
200 g risnudler

Skrell og finhakk rødløken og hvitløkfeddene. Skrap vekk skallet av ingefæren med en teskje før du finhakker eller river den, og finhakk chilien. Du bestemmer selv om du vil ha med frøene eller ikke. Det er frøene som gir heten.

Ha alt dette i en kasserolle sammen med oljen og saltkornene og la det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til løken har blitt blank. Den skal ikke ta farge. Saltet gjør at det ikke får farge så lett. Ettersom jeg skal bruke både soyasaus og fiskesaus i suppa, må jeg være ganske sparsommelig med saltet nå.

Del opp paprikaen i tynne ringer eller strimler.

Del kålen i to og skjær den i strimler også. Ha det i kasserollen sammen med kaffir limeblad, kokosmelk og vann.

Kok opp og tilsett de to soyasausene og fiskesausen. Har du ikke den søte soyasausen, tilsetter du litt mer av den vanlige sammen med 1/4 ts sukker.

Bruker du rå kyllingfileter, skjærer du dem i strimler og tilsetter nå. La dem koke i 5–6 minutter. Ferdiggrillet kylling fjerner du skinnet av og river opp i mindre biter. Ha det i suppa.

Del grovt opp risnudlene. La det småkoke i 3–4 minutter. Smak til og kjenn at suppa er passe krydret.

Thaisuppe med kylling

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer til “Thaisuppe med kylling”

  1. Denne suppen høres het nydelig ut, lurer bare litt på om du mener ketjap manis når du snakker om søt soyasaus?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon