Verdens beste rabarbrapai

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2,5 time

Porsjoner: 8

Verdens beste rabarbrapai

Kan dette rett og slett være verdens beste rabarbrapai? Den er jo så utrolig god! Og det vet jeg at det er så mange av dere som er enig med meg i også. For denne rabarbrapaien har vært én av de mest populære kakeoppskriftene på bloggen i mange år.

Så, verdens beste eller ikke; Jeg vil iallfall påstå at den helt klart befinner seg i toppsjiktet.

Gode tips til paibunnen

Når du lager pai, er paibunnen helt essensiell. Den skal være sprø og den må inneholde så mye smør at den flaker seg når den blir stekt. Les fremgangsmåten min for paibunnen godt før du begynner, så er du også garantert en sprø paibunn som ikke krymper under steking!

Oppå denne fantastiske paibunnen og sukkerblandede rabarbraen, lager jeg en topping bestående av brunt sukker og smør. Den gjør denne paien til en fantastisk karamellisert rabarbrapai.

Jeg vedder på at dette blir en av dine sommerfavoritter også!

LES MER! Sånn lager du en KNALLGOD BELLINI MED RABARBRA

PS! Det er samme gamle oppskrift som det har vært hele tiden. Det er bare bildene som er nye!

Ingredienser

Paibunn
175 g hvetemel
0.5 ts sukker
120 g kaldt smør
3 ss vann, iskaldt

Fyll
750 g rabarbra
250 g sukker
2 ss maisenna

Topping
125 g hvetemel
50 g brunt sukker
25 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør

Slik lager du verdens beste rabarbrapai

Smør en paiform eller ildfast form. Her bruker jeg en på 29 cm i diameter.

Ha hvetemelet og sukker i en food processor. Del opp smøret i terninger og kjør det inn sammen med melet. Tilsett nok vann til at du akkurat greier å samle deigen til en klump. Ikke kjør food processoren mer rundt enn akkurat nødvendig. Klem deigen flat og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Mens food processoren fremdeles er skitten, lager du toppingen. Ha alle ingrediensene i processoren og bland dem sammen. Sett det til side til etterpå.

Sånn kjevler du ut paibunnen

Jeg liker beste å kjevle paideig ut mellom to lag med plastfolie. Dryss litt hvete på en dobbel bredde plastfolie. Legg på deigen og dryss litt mel over før du legger på et dobbel bredde med ny folie.

Kjevle deigen ut til den er stor nok til å gå oppover og over kantene på paiforma. Løft på plastfolien innimellom og dryss over mer mel hvis nødvendig. Vend deigen innimellom også.

Ta av plasten på den ene siden. Løft deigen over i paiforma og klapp den på plass mens du fremdeles har plasten på plass på oversiden. Grovklipp kantene rundt før du klemmer dem til. Sett forma i kjøleskapet i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.

Del rabarbraen i biter på ca. 2 cm. Bland bitene sammen med sukker og maisenna i en bolle. Hell fyllet oppi paiforma. Fordel toppingen over til slutt. Sett forma på et bakepapirkledd stekebrett (det kommer til å boble over under stekinga) og stek paien på nederste rille i ca. 1 time og 20 minutter.

La rabarbrapaien avkjøles litt før den nytes. Kan gjerne serveres med is eller vaniljesaus.

PS! Det er samme gode oppskrift som det bestandig har vært! Bildene er nye!

Det er veldig godt å ha litt kremet balsamico over rabarbrapaien ved servering. Her finner du Fru Timians kremet balsamico med dadler.

143 kommentarer til “Verdens beste rabarbrapai”

 1. Bakte denne til 17. mai, men jeg hadde litt lite rabarbra og blandet derfor med jordbær skåret i små biter. Det ble aldeles nydelig, så takk for en deilig oppskrift.

 2. Hei, jeg har lyst å prøve oppskrifta di men i langpanne str 30*40 cm. Hvor mye mer må jeg øke opprskrifta med da trur du?

  • Hmmm. Det er litt vanskelig å si. Det høres ut som om den kanskje ble litt tørr, at rabarbraen ikke væsket seg nok.

  • Hei Hilde Cecilie. Ja, den kan fryses. Det beste er å la den tine nesten helt på kjøkkenbenken og så gi den en liten lunk i stekeovnen før servering.

  • Hei Lise! Det går veldig bra å lage den på formiddagen og så lunke den igjen senere. Om du har en paiform med løs bunn, kan du ta den ut av formen – og så må du kjenne det litt an om du greier å fjerne bunnen eller ikke. Har du en tradisjonell paiform, hadde jeg servert den i den. Lykke til!

 3. Hei og tusen takk for fin oppskrift
  Jeg hadde et overskuddslager med plommer og brukte denne oppskriften til plommepai, det ble helt fantastisk. plommene var veldig søte så jeg brukte kun 190g sukker med bærene og kun det brune sukkeret i lokket. Dette ble perfekt, bakte paien dagen før bruk og bare varmet opp før servering.
  HIMMELSK! Delte oppskrift til alle gjestene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon