Det gror seg til
Her kommer en liten stemningsrapport fra drivhuset og kjøkkenhagen. Deter ikke alt i kjøkkenhagen som har kommet som det skulle, det frister å tro at jeg har sådd med dårlige frø! Jeg tenkte derfor å kjøpe meg noen flere krydderurtstauder og satse på at de skal klare seg.
Men, heldigvis er det masse som grønnes og gror også!
Det er ikke lenge før det kommer søte jordbær her.
Sukkerertene. Jeg må kjøpe meg staurer og hansenetting slik at de har noe å klatre opp etter.
Amerikansk blåbærbusk. Denne er noen år gammel. Jeg har kjøpt en til i år slik at de skal kunne bestøve hverandre. Satser på enda mer bær da.
Massevis av eplekart. Det er mulig at jeg egentlig bør tynne ut litt her. Noen som vet?
Noen som husker bringebærstiklingene jeg tok med meg hjemmefra i fjor sommer? Her kan du lese om dem. Selv om de så ganske så pjuskete ut, har de kommet seg veldig og ser riktig så fine ut.
Tomatene blomstrer og det har begynt å komme litt kart også.
Agurken blomstrer den også. Gleder meg til å plukke noen ferdige.
Chilien gir frukter som bare det! Mannen i huset lager seg wok med én til to chilier i hver dag til lunsj, så disse chiliene får virkelig bein å gå på.
Korianderen overlevde vinteren og dukke opp igjen. Moro!
Det er kjempemange drueklaser på vintreet i drivhuset. Det dekker snart hele den ene langveggen.
Jeg har kjøpt meg ny plantebok – “Late kjøkkenhager” av Tor Smaaland, og han skriver at det er lurt å plante tagetes og blomkarse mellom andre matplanter fordi de holder utøy borte. Så da har jeg gjort det.
“Late kjøkkenhager” er forøvrig den beste hageboken jeg har lest. Fordi den er veldig moro. Han skriver så lekende lett!
To ulike versjoner av oregano.
SV: Tusen takk! 😀
epler: noe som i England kalles ‘the June drop’ og ‘the July drop’, så vi venter med å tynne kart til det er over!