Når du skal steke eller grille scampi, må du bestandig kjøpe den rå varianten. Ferdigkokte scampi blir seige nesten bare du sier «bø!» til dem, så de egner seg bare til å legge i en suppe eller lignende akkurat rett før servering. Skal du varmebehandle maten mer enn det, får du et helt annet resultat når du tar utgangspunkt i rå scampi. Prøv å få tak i scampi som er miljømerket.

Dette er ikke en hel middag i seg selv, men perfekt snacksemat på kvelden eller som en del av et større grillmåltid.

Bon appétit!

Thaimarinerte scampi på grillen

Dette trenger du til 4 spyd

400 g scampi, frossen og rå
1 rød chili
2 fedd hvitløk
2 ts ferskrevet ingefær
3 lime
1 ts olivenolje
2 ts soyasaus eller fiskesaus
1 ts malt eller støtt spisskum

La scampiene tine på avispapir før du renser dem. Skjær et snitt langs ryggraden og fjern tarmen. Jeg bruker å la halen sitte på, den er dekorativ.

Del chilien i to på langs og skrap ut frøene. Finhakk den. Knus hvitløkfeddene og hakk dem opp. Skrell 3 cm av en fersk ingefær og riv den på den fineste delen av rivjernet. Skvis ut limesaften fra én av limene. Bland alle ingrediensene i en bolle.

Ha scampiene oppi bollen med marinaden og la dem marineres i ca. 15 minutter før du trær dem på grillspyd.

Det er best å ha ganske sterk varme på grillen når scamiene skal grilles. Grilles i 2–3 minutter på hver side. Når scampiene har blitt rosa, er de ferdige. Det er viktig å ikke steke dem for lenge. Da blir de seige.

Del opp de to resterende limene i båten og server sammen med.

PS! Når du kjøper scampi, så se bestandig etter ett av disse merkene på pakken!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Har aldri brukt ingefær på scampi, men friske koriander. Også veldig godt. Og griller dem alltid i en «skål» av folie

    • Hei Gunnar! Saften av limene er med også, så da blir det en del mer veæske. Men det var litt dårlig beskrevet i oppskriften, så det skal jeg skrive inn. 🙂

Legg igjen en kommentar til TONE Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *