Supersaftig kokoskake med veldig god glasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Supersaftig kokoskake med veldig god glasur

Jeg har en stor svakhet for kakeglasurer. Derfor er jeg superglad i kaker som har tykke lag med bølgende lag av deilig glasur. Her er det bølger av sveitsisk marengs som får toppe denne supersaftige ananas- og kokoskaka. Sveitsisk marengs skiller seg fra vanlig marengs med at du varmer opp eggehvitene og sukkeret over et vannbad før du pisker det luftig og nesten litt seigt. Det blir en tykkere og fyldigere marengs enn den vanlige varianten. Fremgangsmåten står godt forklart lenger ned i oppskriften.

Dette er en kake som passer i langpanna. Gode langpannekaker er bestandig kjekt å kunne lage til avslutninger, basarer og andre tilstelninger hvor mange skal serveres. Denne bruker å falle i smak hos både store og små.

PS! Jeg har gjort noen endringer i oppskriften fra tidligere – øket til 7 hele egg og ikke 5 hele og 4 eggehviter i bunnen.

Supersaftig kokoskake med veldig god glasur

Kakebunn
375 g romtemperert smør
600 g sukker
575 g hvetemel
125 g kokosmasse
4 ½ ts bakepulver
1 ½ ts natron
3 ts vaniljesukker
7 egg
1 liten boks hermetisk ananas – opphakket
4 dl kokosmelk (jeg bruker helfet)
2 ss sitronsaft

Sveitsisk marengsglasur
250 g sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts honning
5 eggehviter
½ dl vann

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle en stor langpanne med bakepapir. Langpannen min er 42 x 32 cm.

Rør smør og sukker hvitt i en miksmaster. Det tar 5–6 minutter. Skrap ned massen innimellom slik at alt blir godt vispet. I mellomtida blander du sammen det tørre i én bolle og visper lett sammen eggene  i en annen. Er ikke ananasen ferdig opphakket i boksen, finhakker du den.

Ha resten av ingrediensene vekselvis oppi miksmasteren mens vispene går i medium tempo. Slå røra over i langpanne og glatt den jevnt utover. Stek kaka i ca. 40 minutter. Stikk en tynn kakepinne eller lignende midt nedi kaka for å sjekke om den er gjennomstekt. Er pinnen tørr, er kaka ferdig.

La den avkjøles på en bakerist. Løft den ut av forma når den er avkjølt.

Glasuren

Supersaftig kokoskake med veldig god glasur

Kok opp vann i en kasserolle. Ha alle ingrediensene til glasuren i en miksmasterbolle og sett bollen oppi kasserollen. Bollen skal ikke gå ned til vannet.

Sett et steketermometer (hvis du har) oppi bollen og pisk med en ballongvisp til massen har blitt 68–70 grader. (Da er det så varmt at du nesten brenner deg i fingeren.) Ta bollen ut av kasserollen og sett den rett over i miksmasteren og visp på full styrke til massen har blitt avkjølt, 6–7 minutter. Da skal den være blank og fin og kjennes litt seig i konsistensen.

Fordel glasuren på toppen av kaka. Det er rikelig med glasur, så lag fine bøler. Dryss over litt kakepynt og del den opp i passe stykker.

Supersaftig kokoskake med veldig god glasur

Må serveres sammen med servietter, for du får garantert glasurbart etter å ha spist deg gjennom et stykke.

Supersaftig kokoskake med veldig god glasur

 

 

 

 

31 kommentarer til “Supersaftig kokoskake med veldig god glasur”

 1. Hei Line!
  Den kan stå en stund i kjøleskapet eller den kan fryses. Jeg har aldri fryst den selv, men er riktig så overbevist om at det går veldig bra.
  Lykke til!

 2. Laget kaka i dag for å se om den passa til bursdagen til kjæresten min. Prøvekaka ble veldig god, den er nå borte ,så jeg må lage en ny til søndag 🙂
  Godt forklart oppskrift fru Timian 🙂
  Kjempefornøyd!

 3. Hei. Er litt usikker på dette med eggene. Jeg har laget kaken nå og tok og stivpisket eggehvite av 4 egg og etter det blandet inn i eggehviten 5 plommer. Så helte jeg det i røra? !

 4. Jeg glemte å kjøpe sitron, og føler nå at kaka kan bli litt «semmer»…. Har du noen tips? Kan jeg feks ha litt lime i toppingen eller blir det helt feil?

 5. Hei. Kan jeg bruke speltmel i stedet for hvetemel tror du? Den så virkelig god ut😍 Hilsen Christina

 6. Har ikke prøvd å lage denne kaken ennå, men jeg har et praktisk tips når man har overskudd av eggeplommer: Lag Spaghetti Carbonara. Da blir det lettvint middag på en bakedag, og man slipper å starte nok et bakeprosjekt for å anvende eggeplommene til vaniljekrem eller lignende.

 7. Hei fru Timian. Jeg følger deg jevnt. Du har jo så mye deilig. Jeg er kakemons, men må hele tiden tenke på sukkerinnholdet. Klarer du å eksprimentere med sukkerinnholdet slik at det blir minst mulig? Hva går det utover. Jeg vet at eggdosis må det være et forhold. Du er kreativ. Ha dette i tankene framover. Ønsker deg lykke til i ditt arbeid!!🍰

 8. Hei! Elsker kokos og denne kaka så veldig spennende ut! Men, er ekstremt allergisk mot ananas. Har du noen tips til noe annet som kan brukes i stede?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon