Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter
Jeg har fått skikkelig dilla på grillspyd denne sommeren. Det er så enkelt å variere i smak og tilbehør og veldig lettvint å grille, noe som er kjekt med alle de regnskurene vi har hatt denne sommeren. Her har jeg lagd kyllingspyd som jeg lar få følge med en søt og salt cashwnøttsaus. En stor barnefavoritt!
Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter
Kyllingspydene
4 kyllingbryst
1 sitrongress
1 ts gurkemeie
1 ts sukker
2 ss raps- eller solsikkeolje
1 ts salt
nykvernet pepper
Cashewnøttsausen
50 g cashewnøtter
2–3 cm fersk ingefær
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1/4 ts chiliflak eller 1/2 chili
1 ss brunt muscovado sukker
1/2 ts salt
Skjær kyllingfiletene i strimler på ca. 1/2 x 2 cm. Legg dem i en bolle. Legg kniven oppå sitrongresset og slå hardt oppå med håndflata slik at du klemmer det flatt før du deler det opp i mindre biter. Ha det oppi bollen sammen med resten av ingrediensene til spydene. La kjøttet ligge i marinaden i minst 30 minutter. Det kan gjerne ligge lenger, men la det da ligge i kjøleskapet.
Cashewnøttsausen er nesten for tykk til å kunne kalle det en saus, men jeg har ikke et annet godt navn for den heller. God er det samme hva den kalles. Hakk opp cashewnøttene og ha dem i en bolle. Skrap vekk skinnet på ingefæren med en teskje før du river den på den fineste siden av rivjernet. Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddet og bland dette sammen. Bruker du fersk chili, finhakker du den også. Rør sammen alle ingrediensene og smak og kjenn om det er passe med sukker og salt.
Tenn på grillen og la den bli god og varm. Træ kyllingfiletene i S-mønster på grillspyd. Bruker du trespyd, må du la dem ligge i vann i minst 30 minutter før du starter grillingen. De kan med fordel ligge i 1 time. Grill kjøttet i ca. 10 minutter totalt. Vend dem rundt innimellom.
Hei,
Denne så god ut – skal prøves ut til helgen!
Kan man bruke vanlig brunt sukker, eller må man bruke muscovado? Hvor får man isåfall tak i det…?
Du får kjøpt muscovadosukker i vanlige dagligvarebutikker. Du kan bruke vanlig løst, raffinert bruns sukker også, men det er mer grovkornet og vil nok derfor kunne bli litt sukrete i den ferdige sausen. Lykke til 🙂
Dette ser fristende ut. Må prøve denne retten neste uke. Peanøtter gir en god smak til kylling. Takk for oppskriften.
Enig med deg, Lappedamen om at peanøtter og kylling er en herlig kombinasjon. 🙂
[…] Onsdag 7. august – Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter […]