Lammepilaff med mango

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lammepilaff med mango

Lammesesongen er heldigvis her igjen! Jeg elsker lammekjøtt og skulle ønske at det var mulig å få kjøpt lammekjøtt i norske butikker hele året. Veldig merkelig at det ikke kan la seg gjøre. Jeg kjøper gjerne frossent når det ikke er sesong, jeg. Jeg blir jo lykkelig bare jeg kan finne et fint stykke lammekjøtt i butkken.

Her har jeg lagd en lammepilaff med mango. Pilaff er et annet ord for en gryte som har ris eller bulgurhvete som hovedbestanddel. Opprinnelig hører pilaffen hjemme i Midtøsten og India, og i denne utgaven heller jeg mot indisk inspirasjon i og med at jeg bruker mango.

Lammepilaff med mango

Dette trenger du til 4 personer
600 g lammefilet
3 ss rapsolje
2 løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
3 ts currypaste
4 dl kokosmelk, gjerne lightversjonen
7 dl kalvebuljong
3 dl bulgurhvete eller brun ris
2 ss mandelflak eller hele mandler
1 mango
1 neve koriander
yoghurt naturell eller rømme til servering

Sett stekeovnen på 180 grader

Renskjær kjøttet. Det vil si at du skjærer vekk alle sener og synlig fett. Så deler du det i terninger på ca. 2 x 2 cm. Ha halvparten av oljen i en gryte, som også kan stå i stekeovnen, og brun halvparten av kjøttbitene på sterk varme. De skal ikke bli gjennomstekt, bare få en brun stekeskorpe. Ta dem ut og gjenta med den andre halvparten.

Mens kjøttet steker, skreller du løk og hvitløk, finhakker dem og deler chilien i to. Vil du ha en sterk pilaff, hakker du opp chilien med frøene i. Hvis du er mer på normalen, fjerner du frøene. Ha løk, chili og currypaste i gryta og la det surre i 3-4 minutter. Tilsett kokosmelken og buljongen. Kok opp, legg på et lokk og sett hele gryta i stekeovnen i 1 time.

Ta gryta ut av ovnen og ha i bulgurhveten eller risen. Rør rundt og sett gryta tilbake i 30 nye minutter.

Bruker du hele mandler, grovhakker du dem før du har dem i en tørr stekepanne og rister dem på middels varme i noen minutter til de blir brunflekkete. Mandelflakene rister du som de er.

Del opp  mangoen i små terninger eller trekanter og grovhakk korianderen. Ta gryta ut av ovnen og dryss mandler, mango og koriander over. Server med en klatt rømme eller yoghurt.

Lammepilaff med mango

 

2 kommentarer til “Lammepilaff med mango”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon