Ultralettvint middag!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ultralettvint middag!

Dette er en av mine aller største middagsfavoritter! Det er nesten ikke mulig å lage mer lettvint middag enn dette. 5 minutter med forberedelser er hva jeg snakker om for å kunne servere denne middagsperlen. Nå har jeg riktig nok juksa litt denne gangen og serverer butikkjøpt pommes frites, som bare skal stekes ferdig i stekeovnen. Vanligvis går det mest med ovnsbakte potetbåter til denne helstekte kyllingen, men i dag var det 9-åringen som fikk bestemme, og da ble det sånn.

Bruker du ovnsbakte potetbåter, må du legge til 5 minutter til på forberedelsestiden. Vi holder oss allikevel langt innenfor akseptert nivå. Her har jeg altså kjøpt en stor, rå kylling som jeg gnir inn med grov sennep, salt pepper og litt olivenolje og legger i en langpanne sammen med rødløk, hvitløk og sitron. Etter en god time i stekeovnen, er kyllingen saftig og skikkelig smakfull!

Nyt maten – og nyt livet!

Ultralettvint middag!

Dette trenger du for å lage helstekt kylling med brokkoli og pommes frites til 4 personer
1 hel, stor kylling, ca 1,3-1,5 kr
1 ts grov sennep
1 ts maldonsalt
godt med nykvernet pepper
1 ss olivenolje
1/2 sitron
4 små rødløk
2 hele hvitløk, her bruker jeg kinesisk hvitløk uten fedd

Tilbehør
ca. 700 g pommes frites
1 1/2 brokkolihode

Ultralettvint middag!

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form.

Gni inn kyllingen med sennep, salt, pepper og olivenolje. Del opp sitronen i båter og legg inni selve kyllingen før du legger den over i den ildfaste forma. Del opp rødløkene i store båter og hvitløkene i to. Ha det i forma og sett den i stekeovnen. Stek kyllingen i 1 time og 10-20 minutter, avhengig av størrelsen. Stikk en kniv inn til beinfestet mellom lår og skrott når du tror kyllingen er ferdig stekt. Er saften som siver ut blank, kan du ta ut kyllingen og la den hvile i 10-15 minutter før servering. Er det litt blod i saften som kommer ut, steker du videre i 10 minutter før du gjentar stikkeprosessen.

Stek pommes fritetesen sammen med kyllingen de siste 10 minutter. Da må du bruke varmluft. SÅ steker du pommes fritesen ferdig mens kyllingen hviler. Brokkolien koker du i noen minutter i godt saltet vann.

Del opp kyllingen i passe serveringsstykker og server!

Kos deg med maten!

Ultralettvint middag!

2 kommentarer til “Ultralettvint middag!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon