Tacopanne med kylling og chorizopølse
Når du kjenner trangen etter fredagstaco (som kan skje hvilken som helst dag i uka) og samtidig kjenner at eventyrlysten leker litt med deg, er det denne forma du trenger! Gode smaker, akkurat passe sterkt, sprø skjell og kremaktig guacamole. Vi krever da ikke mer enn det!
Dette trenger du for å lage tex-mexpanne til 4 personer
3 kyllingfileter
1/4–1/2 ts spisskummen
1/4–1/2 ts paprikapulver
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
1–2 ss olivenolje
ca. 150 g chorizopølse
2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 boks hvite bønner i tomatsaus
4–5 kvaster fersk timian
2 tomater
1 grønn chili
4 tacoskjell
ca. 100 g hvitost
Guacamole
2 avokadoer
1 fedd hvitløk
1/4 rødløk
1 bunt koriander
saft av 1/4 sitron
salt
nykvernet pepper
Sett stekeovnen på 225 grader.
Skjær kyllingfiletene i strimler. Varm olje i en stekepanne og brun kyllingstrimlene i to omganger. Krydre dem med krydderet. Kjøttet trenger ikke å bli gjennomstekt. Hvelv strimlene oppi en ildfast form.
Del opp chorizopølsene i små terninger på ca. 1/2 x 1/2 cm. Fres dem noen minutter oppi stekepanna. Rens og finhakk løk og hvitløk og ha dem oppi panna sammen med pølsebitene. Skru ned varmen noe og la det surre sammen i noen minutter. Hell det over i den ildfaste formen. Ha tomatbønnene over.
Hakk opp timianen, del tomatene i små terninger og hakk opp chilien. Her bruker jeg en ganske stor chilivariant som ikke er spesielt sterk og som jeg derfor lar være i forholdsvis store biter.
Tacoskjellene knuser jeg til mindre biter og har i langpanna før jeg river osten og fordeler den på toppen. Stek panna midt i stekeovnen til osten smelter og får noen brune flekker – ca. 15 minutter.
I mellomtiden rører du sammen guacamolen. Mos avokadoene, finhakk hvitløk og rødløk, hakk koriander og rør alt sammen. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Prøvde denne til fredagskosen. Ble imponert hvor kjapt det gikk å lage retten, det er ett pluss, også på en fredag når tenåringene har tenkt å sitte inne hos foreldrene lenger… 😉 Men jeg putter nok i mer chili neste gang.
Ja, putt i antall chilier etter egne smaksløker 🙂
Mmmm så deilig og god gryte, og lettvint måte å ha “taco” på. Jeg hadde 1,5 chili i, og det var perfekt for oss. Anbefales!
Høres ut som en passe mengde 🙂
[…] du til den gode, gamle tacosmaken, er denne langpanneversjonen helt glimrende. Guacamole smaker bestandig godt til tex-mex. Oppskriften finner du […]
Hei, greit med litt vri på tacoen. Bare lurte på den guacamolen på bildet. Den ser så hvit ut. Har du hatt noe annet oppi den tro? Min guacamole blir helt grønn….den så så delikat ut….
Hei Heidi!
Her er det rett og slett jeg som har redigert bildet helt feil – dette bildet ble tatt i min spde fotografbegynnelse. Min guacamole bruker også å bli grønn 🙂
Bør vel kanskje redigere dem om!
Nydeli😋😋 Tilsatte litt extra krydder på kyllingen,men ellers alt som oppskrifta😊Skikkeli lørdagskosmiddag på en regntung tirsdag😉
Så hyggelig å høre, Liv Torunn 🙂 Og noen ganger trenger man jo litt lørdagsmat på en tirsdag 😉