Har du først lagd det én gang, kommer du aldri, aldri til å gå tilbake til den syntetiske utgaven som du kjøper i butikken! Hva jeg snakker om? Hjemmelagd vaniljesukker! Det er SÅ enkelt å lage og befinner seg i en helt annen verden i smak enn det som kalles vaniljesukker som du kjøper i butikken. For det er ikke ekte vanilje i de aller fleste vaniljesukrene som selges i vanlige butikker.

Du kan selvfølgelig bruke vaniljestang hver gang du skal ha vanilje i ett eller annet. Fordelen med det hjemmelagde sukkeret, er at det er mer lettvint enn å dele og skrape den vaniljestangen hver gang du trenger smaken. I tillegg er det mye mer økonomisk å bruke.

Jeg har bestandig et stort glass med dette vaniljesukkeret stående. Og når har jeg behov for en liten vertinnegave, heller jeg over litt i et lite glass, setter på en sløyfe og har gaven klar.

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesukker

Sånn lager du ditt eget vaniljesukker

4 vaniljestenger
300 g sukker

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesukker

Del vaniljestengene i to på langs og skrap ut frøene. Ha dem i en blender sammen med sukkeret. Kjør knivene rundt til sukkeret har blitt helt finkornet og alt er godt blandet. Ha det over i et glass med lokk. Brukes når du vil ha god vaniljesmak i maten din.

Lykke til!

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesukker

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

  1. Ja, du kan bruke det sånn cirka på samme måte som det butikkjøpte vaniljesukkeret. Eller jeg har en tendens til å bruke litt mer av dette fordi jeg synes det er så godt.
    🙂 Marit

  2. Bruker du bare frøene fra vaniljestengene?..(Er kanskje ikke nødvendig å dele og skrape ut frøene hvis hele vaniljestaga brukes?)

  3. Ja, det er genialt enkelt, Anita. Har du vaniljestenger som har veldig mye vaniljefrø i seg, kan du bruke en eller to færre på samme mengde sukker. Prøv deg frem selv 🙂

  4. Dette blir vel ikke så økonomisk om man behøver 4 vaniljestenger?? Andre oppskrifter har f.eks 1 stang til 200 g sukker. Syns det var rart at det var så stort spenn mellom oppskriftene 😛 Og hvor mye av dette vaniljesukkeret bruker du hvis du bruker det istede for en vaniljestang i en oppskrift?

    • Det blir veldig økonomisk i forhold til å bruke rene vaniljestenger i oppskrifter, Cecilie. Dette har en forholdsvis kraftig vaniljesmak, men jeg bruker samme mengde av dette som av annet butikk-kjøpt vaniljesukker.
      Du kan jo evt. lage av 2 stenger først, og så smake deg fram 🙂

    • Ja, det kan du gjøre Målfrid. Kjør hele stengene i matprosessoren sammen med sukkeret. Det kan være lurt å sile sukkeret da, dersom det er noen rester fra vaniljestengene som er veldig hardt. 🙂

Legg igjen en kommentar til Marit Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *