Oppskrift på ekte vaniljesukker
Har du først lagd det én gang, kommer du aldri, aldri til å gå tilbake til den syntetiske utgaven som du kjøper i butikken! Hva jeg snakker om? Hjemmelagd vaniljesukker! Det er SÅ enkelt å lage og befinner seg i en helt annen verden i smak enn det som kalles vaniljesukker som du kjøper i butikken. For det er ikke ekte vanilje i de aller fleste vaniljesukrene som selges i vanlige butikker.
Du kan selvfølgelig bruke vaniljestang hver gang du skal ha vanilje i ett eller annet. Fordelen med det hjemmelagde sukkeret, er at det er mer lettvint enn å dele og skrape den vaniljestangen hver gang du trenger smaken. I tillegg er det mye mer økonomisk å bruke.
Jeg har bestandig et stort glass med dette vaniljesukkeret stående. Og når har jeg behov for en liten vertinnegave, heller jeg over litt i et lite glass, setter på en sløyfe og har gaven klar.
Sånn lager du ditt eget vaniljesukker
4 vaniljestenger
300 g sukker
Del vaniljestengene i to på langs og skrap ut frøene. Ha dem i en blender sammen med sukkeret. Kjør knivene rundt til sukkeret har blitt helt finkornet og alt er godt blandet. Ha det over i et glass med lokk. Brukes når du vil ha god vaniljesmak i maten din.
Lykke til!
[…] du bruker skikkelig vaniljesukker eller eventuelt frøene fra en halv vaniljestang. Oppskriften på vaniljesukker, finner du […]
Korleis skal dette brukast i oppskrifter? Er ei ts. heimelaga vaniljesukker det same som det ein kjøper i butikkane?
Ja, du kan bruke det sånn cirka på samme måte som det butikkjøpte vaniljesukkeret. Eller jeg har en tendens til å bruke litt mer av dette fordi jeg synes det er så godt.
🙂 Marit
Bruker du bare frøene fra vaniljestengene?..(Er kanskje ikke nødvendig å dele og skrape ut frøene hvis hele vaniljestaga brukes?)
[…] river jeg squash og har i muffinsrøra sammen med ingefær, vaniljesukker og kanel og får skikkelig supersaftige muffins. For ikke å snakke om den […]
[…] 75 g romtemperert smør 125 g sukker 325 g hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts natron 2 ts vaniljesukker 2 1/2 dl skummet kulturmelk 3 […]
[…] to på langs, og skrap ut alle frøene med en teskje. Du kan også bruke hjemmelagd vaniljesukker. Sjekk ut oppskriften på mitt fantastiske hjemmelagde vaniljesukker her. Ha frøene, stangen og melken i en kasserolle og kok opp. Hell ca. halvpareten av den varme melken […]
[…] å lage grillet ananas med den beste vaniljesausen til 4 personer 1 ananas 2 egg 75 g sukker 1 ts hjemmelag vaniljesukker eller frøene fra ½ vaniljestang 150 g mascarponeost 50 g Rørosrømme eller annen seterrømme 1 […]
Så genialt enkelt.
Ja, det er genialt enkelt, Anita. Har du vaniljestenger som har veldig mye vaniljefrø i seg, kan du bruke en eller to færre på samme mengde sukker. Prøv deg frem selv 🙂