Oppskrift på ekte vaniljesukker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Oppskrift på ekte vaniljesukker

Har du først lagd det én gang, kommer du aldri, aldri til å gå tilbake til den syntetiske utgaven som du kjøper i butikken! Hva jeg snakker om? Hjemmelagd vaniljesukker! Det er SÅ enkelt å lage og befinner seg i en helt annen verden i smak enn det som kalles vaniljesukker som du kjøper i butikken. For det er ikke ekte vanilje i de aller fleste vaniljesukrene som selges i vanlige butikker.

Du kan selvfølgelig bruke vaniljestang hver gang du skal ha vanilje i ett eller annet. Fordelen med det hjemmelagde sukkeret, er at det er mer lettvint enn å dele og skrape den vaniljestangen hver gang du trenger smaken. I tillegg er det mye mer økonomisk å bruke.

Jeg har bestandig et stort glass med dette vaniljesukkeret stående. Og når har jeg behov for en liten vertinnegave, heller jeg over litt i et lite glass, setter på en sløyfe og har gaven klar.

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesukker

Sånn lager du ditt eget vaniljesukker

4 vaniljestenger
300 g sukker

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesukker

Del vaniljestengene i to på langs og skrap ut frøene. Ha dem i en blender sammen med sukkeret. Kjør knivene rundt til sukkeret har blitt helt finkornet og alt er godt blandet. Ha det over i et glass med lokk. Brukes når du vil ha god vaniljesmak i maten din.

Lykke til!

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesukker

21 kommentarer til “Oppskrift på ekte vaniljesukker”

  1. Ja, du kan bruke det sånn cirka på samme måte som det butikkjøpte vaniljesukkeret. Eller jeg har en tendens til å bruke litt mer av dette fordi jeg synes det er så godt.
    🙂 Marit

  2. Bruker du bare frøene fra vaniljestengene?..(Er kanskje ikke nødvendig å dele og skrape ut frøene hvis hele vaniljestaga brukes?)

  3. Ja, det er genialt enkelt, Anita. Har du vaniljestenger som har veldig mye vaniljefrø i seg, kan du bruke en eller to færre på samme mengde sukker. Prøv deg frem selv 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon