Ukemeny for uke 45
Har du lyst på noen nye, eller gamle middagsideer for den kommende uka? Forhåpentligvis vil du finne middager her som frister. Her er det både vegetarretter, fisk og kjøtt, så det er forhåpentligvis noe for enhver smak. Kake er det også! En saftig og deilig pæreterte. Scroll deg nedover og finn oppskriften!
God uke til deg! Og husk, nyt maten og nyt livet!
Mandag – Spagetti med squash på noen få minutter
Når det ikke er rester etter søndagsmiddagen å servere på mandag, er jeg en stor tilhenger av enkel mat som er kjapp å lage når mandagsmiddagen skal settes på bordet. Denne middagen tar akkurat like lang tid å lage som det tar å koke spagetti!
Tirsdag – Kokos- og chilisuppe med stekte scampi
Jeg er og blir en stor suppeelsker! Denne tirsdagen er det en thaiinspirert suppe med kokosmelk og grønn chili som står på menyen.
Onsdag – Laks med blomkål- og eplesalat
Selv om dette egentlig er en grilloppskrift, er den akkurat like god å spise nå på høsten. I stedet for å bruke grillen, steker du laksen på 150 grader i stekeovnen i 12-15 minutter, til den er passe stekt. Salaten av blomkål og eple er veldig forfriskende og god!
Torsdag – Tunfisksalat med kokt egg
Torsdag kjører vi på med en enkel cafémiddag – tunfisksalat med kokte egg og rugbrød til. God gammel klassiker som aldri går av moten.
Fredag – Blåmuggostfylte butterdeigstrekanter med tomat- og aprikosmarmelade
Dette er skikkelig snacksemat! Biter av blåmuggost pakket inn i lag av butterdeig og servert sammen med en innkokt tomat- og aprikossaus. Veldig, veldig godt! Perfekt fredagskos!
Lørdag – Skinkebiff med spekeskinke og veldig gode poteter
For å få ekstra gode, råstekte poteter, bruker jeg å koke dem i noen minutter i veldig saltet vann før jeg har dem i en langpanne og steker dem ferdig. Her får du følge av skinkebiff og spekeskinke, og blir en veldig god middag!
Søndag – Entrecôte med bønner og couscous
Jeg vet at mange er helt familiære med å bruke couscous og derfor ikke trenger noen videre forklaring. Men jeg vet også at mange ikke har prøvd seg på å bruke cousocus, og til dere må jeg bare si følgende: prøv! Det er veldig enkelt å lage og går utrolig kjapt. Couscous er små korn av semulegryn som er veldig vanlig å bruke i det nordafrikanske kjøkken. Her har jeg smakstilsatt dem med safran, men smakstilsetningene kan varieres i det uendelige.
Denne terten, eller kaken om du vil, er veldig kjapp å lage og smaker aller best når den fremdeles har en liten lunk.
Etter gårsdagens middag: rester av fjorårets pinnelkøtt funnet igjen – hengende på låven siden i fjor høst(kjempegodt!) – frister chilisuppe og/eller spaghetti med squash i dag!
Høres veldig bra ut 🙂
Så morsomt å finne slike rester!