Ukemeny for uke 49
Det er første uke i advent, folkens! Nå går vi en flott tid i møte. Her gjelder det å holde fokuset på alt det trivelige som desember har å by på: julemarkeder, kakebaking, skoleavslutninger, adventsfester og levende lys i alle krinker og kroker!
Apropos julemarkeder – jeg skal være med som utstiller på 2! Førstkommende helg på julemarkedet til Helhetsgården i Hobøl. Jeg har ikke vært der før, men har hørt veldig mange godord, så jeg gleder meg. Helga etterpå er det julemarked her i Rakkestad, og der skal jeg også være med. På begge steder kommer jeg til å selge bøkene mine i tillegg til fylte makroner, biscotti, ekte vaniljesukker og kryddernøtter. Jeg kommer garantert til å legge ut bilder, så følg med!
Over til ukas middagsforslag! Vi kjører varierte middager denne uka også. Litt av hvert – det er hva jeg liker aller, aller best!
Mandag – Kyllinggryte med potet og bacon
Denne gryta rekker du hvis du har 30 minutter på deg fra du starter til middagen må være servert. Prøv selv og se!
Tirsdag – Fiskekaker og grønnsaker i langpanne
Fiskekaker er redningen hos oss stadig vekk når jeg har lite tid til overs. Det aller enkleste alternativet er å servere en fiskekake eller to på en skive godt brød med litt sterk sennep til. Her har jeg tatt det steget videre, men er fremdeles på den enkle middagsmaten som nesten lager seg selv.
Onsdag – Innbakt hamburger med brie
Når det kommer til stykket er det ikke mye annet på grillen som slår en saftig, glohet hamburger. Du må være forberedt på både klissete fingre og en flekk eller to på skjorta, for hamburger må spises på god amerikansk måte. Her funker det ikke med kniv og gaffel! Det er bare å gape opp og la det stå til.
Torsdag – Salat med kylling og brødkrutonger
Denne salaten er i tett familie med cæsalsalaten – frisk, crispi og mettende. Deilig og helt perfekt middag eller lunsj når du har lyst på noe lett og godt.
Det er mulig jeg tar meg en for stor frihet når jeg kaller dette risotto, for en risotto skal det jo røres i under hele kokeperioden for å få den helt rette konsistensen. Denne utgaver rører jeg imidlertid veldig lite i. Den får rett og slett gjøre seg ferdig i stekeovnen.
Lørdag – Thaisuppe med kylling
Denne suppa lagde jeg som restemat den aller første gangen. Jeg hadde en litt ferdigstekt kyllingkjøtt liggende i kjøleskapet som trengte nytt liv. Du kan bruke kjøtt fra 1/2 kylling – kjøpt ferdiggrillet i butikken – eller du kan ha i to kyllingfileter i strimler. Da trenger suppa litt lenger koketid. Samme hva du velger, er det en kjapp deilig suppe med smak av Thailand.
Søndag – Helstekt oksefilet med rosenkål og bacon
Dette er fantastisk god mat som passer perfekt når det skal være litt ekstra stas! Helstekt oksefilet med rosenkål og bacon. Det er fantastisk godt, og med et termometer for å stikke godt inn i kjøttet, er du garantert et perfekt stekeresultat.
Dessert – Gammeldags marmorkake
Det er bestandig like spennende å skjære den første skiven av en nystekt marmorkake for å se hvordan mønsteret har blitt denne gangen. Det er mulig at det er et gryende tegn til aldring det at jeg er veldig glad i en god formkake. Men, det får jeg tåle. Jeg begynner jo tross alt å bli en voksen kvinne!
da er menyen for neste uke lagt
Så bra, Berit! Lykke til med all kokkeleringen 🙂
Marit