Fantastisk gode kryddernøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Fantastisk gode kryddernøtter

Uten det minste anstrøk av beskjedenhet, sier jeg høyt og tydelig at dette er fantastisk gode kryddernøtter! Kryddernøttene er søsteren til de tradisjonelle BRENTE MANDLENE til jul, og dette er farlig snacks! Når du først har puttet 3 nøtter i munnen, er det nesten umulig å stoppe før skålen er tom! Ha ha ha!

I nøtteblandingen her, bruker jeg mange ulike nøtter. Du kan gjerne lage din egen blanding. Sørg bare for at det blir 500 gram til sammen.

Kos deg!

Og er du i julemodus og har lyst på litt juleribbe? Min langtidsstekte juleribbe med garantert sprø svor, får stående ovasjoner fra dem som har prøvd den! DU FINNER OPPSKRIFTEN HER!

Ingredienser

0.5 dl vann
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
0.5 ts chilipulver
0.5 ts spisskummen
0.5 ts kanel
0.5 ts salt
125 g mandler
125 g hasselnøtter
75 g valnøtter
125 g cashewnøtter
50 g pistasjnøtter
1 ss smør
2 ts flaksalt

Slik lager du fantastisk gode kryddernøtter

Kle et stekebrett med bakepapir før du starter.

Ha tålmodighet og følg med

Ha vann, sukker, vaniljesukker og alt krydderet i en stor, tykkbunnet kasserolle eller stekepanne med høye kanter, og kok opp. La sukkerlaken koke i 2–3 minutter, til alt sukkeret er oppløst. Så har du i mandlene og alle nøttene og rører hele tiden.

Nå vil først sukkeret krystallisere seg sånn at blandingen blir helt grå og trist. Da er du på rett vei! Så begynner sukkeret å smelte igjen. Her må du passe på slik at sukkeret smelter, uten å bli brent. Balansen kan være hårfin.

Denne prosessen tar som regel et sted mellom 15 og 25 minutter.

Rør inn smøret til slutt

Når alt sukkeret har smeltet, og blandingen ser ferdig ut, tar du kjelen av varmen og rører inn smøret. Rør rundt til alt har smeltet og ha det over på stekebrettet. Vær forsiktig mens du holder på, for dette er veldig varmt.

Knus flaksaltet lett mellom fingrene og dryss det over nøttene. Når nøttene har blitt kalde nok til at du kan ta på dem, brekker du dem fra hverandre med hendene. Det er litt klinete, så du kan gjerne bruke engangshansker. La dem avkjøles helt. Oppbevart i en tett boks holder nøttene seg gode i mange uker.

Den beste måten å rengjøre kjelen på, er å ha i vann og sette kjelen på varmen. Når vannet får kokt litt, løsner også sukkeret som sitter fast i kjelen.

23 kommentarer til “Fantastisk gode kryddernøtter”

  1. Veldig gode. Prøvde en porsjon med sukrin gold, og det var ikke noe suksess. Vanlig sukker derimot 👍
    Er det noen som har fått til med dia.sukker?

  2. Laget to store porsjoner før jul, og ga bort (litt 😳) i julegaver. Har vel aldri fått så gode tilbakemeldinger på noe selvlaget godteri ! Disse kommer jeg til å lage hele året – det er vel ingen regler som sier at de bare kan nytes i jula ? Du har mange gode oppskrifter, og det er så kjekt å følge deg 😋
    Anne 👵🏻

    • Hei Anita. Jeg greier ikke å kjenne noen forskjell i smaken på de ferdige nøttene om jeg rister dem først eller ikke, så da dropper jeg bare det. Om du vil, kan du godt riste dem først.

  3. Disse har nå blitt årlig tradisjon siden jeg oppdaget oppskriften for ett par år siden. Nå må jeg ha de hver jul! Tusen takk for så flott oppskrift.
    Å riktig god førjulstid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon