Festkake!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Festkake!

Har du lyst til å lage en skikkelig deilig sjokoladekake med massevis av sjokoladekrem, til både fyll og glasur, som smaker så godt at den egentlig kan spises helt alene? Da er dette kaken for deg! Dette er i grunn kaken for alle som liker sjokolade, og etter min erfaring gjelder det for riktig så mange.

Kaken er veldig enkel å lage og krever ingen store konditorferdigheter. Du kan også gjerne lage kaken dagen før den skal serveres og ha den i kjøleskapet. Husk bare på å ta den ut fra kulden og la den romtempereres før servering slik at sjokoladekremen blir myk.

Èn av mine andre favorittsjokoladekaker er denne med rødvin.  Den kan du også prøve en dag du har sjokoladesug. Men nå tilbake til denne festsjokoladekaken!

Festkake!

Dette trenger du for å lage sjokoladekaken med sjokoladekremglasur
Kakebunner
150 g mykt, brunt sukker
100 g sukker
2 eggeplommer
2 egg
25 g smør
1 ¾ dl melk
175 g hvetemel
25 g bakekakao
2 ts bakepulver

Sjokoladekrem
450 g mørk sjokolade
50 g bakekakao
1 dl kokende vann
300 g romtemperert smør
150 g melis

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og smør to rundformer på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Har du bare én form i den størrelsen, steker du én og én bunn. Det går helt fint.

Ha begge sukkertypene i en miksmaster sammen med begge eggvariantene og pisk det til en luftig eggedosis. I mellomtiden smelter du smøret i en liten kjele. Ha så i melken. I en annen bolle blander du sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Bruk en visp for å fjerne eventuelle melklumper.

Når eggedosisen er ferdig, heller du i melkeblandingen i en stråle mens mikseren går. Slå den av og ha i melblandingen. Rør det sammen med en slikkepott. Fordel røra i de to kakeformene og stek de to kakebunnene i 20–25 minutter. Sjekk med en kakepinne om bunnene er gjennomstekte før du tar dem ut og lar dem avkjøles på en bakerist.

Når bunnene er avkjølt, kan du lage glasuren. Knekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt den enten over vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør rundt og la den avkjøles i 10–15 minutter. Rør sammen kakaoen og det kokende vannet. La det også avkjøles like lenge.

I en miksmaster pisker du smøret og melisen luftig og hvitt. Det tar 5–6 minutter. Tilsett så både den smeltede, og avkjølte, sjokoladen og kakaovannet i hver sin tynne stråle mens mikseren går. Bland alt godt.

Legg én kakebunn på kakefatet og legg bakepapir rundt slik at du beholder fatet rent mens du legger på kremen. Stikk bakepapiret inn under bunnen. Fordel et godt lag med glasur på kakebunnen. Legg den andre oppå og avslutt med resten av sjokoladekremen rundt hele kaka.

Festkake!

Lag fint mønster i glasuren med en smørkniv eller liten kakespade.

Festkake!

Det er viktig å la sjokoladekaken bli romtemperert før servering. Ellers vil glasuren sprekke opp når du skjærer stykker. Den smaker dessuten aller best når den er romtemperert. Det er da alle de gode sjokoladesmakene kommer best til sin rett.

Festkake!

 

 

33 kommentarer til “Festkake!”

 1. Den ser supergod ut!!! Hva slags mørk sjokolade bruker du? Jeg synes alltid det er så vanskelig å finne ut hvilken sjokolade som blir bra i en kake med så mye sjokolade…

 2. Hei!
  Skal du ha topp vare, er Vahlrona verdens beste sjokolade – helt uten tvil. Den er dessverre ikke helt enkel å få tak i alle steder, så da blir det litt sånn at man må kjøpe det man får. Vahlronasjokoladen tilhører jo også en prisplasse som gjør at du kanskje bare vil bruke den når det er noe ekstra. Og det er det jo med denne kaken 🙂 Lindth har også veldig god sjokolade, synes jeg.

 3. Hei Randi! Jeg bruker bestandig meierismør. Bruker jeg en usaltet versjon, tilsetter jeg noen saltkorn i glasuren, ellers bruker jeg ofte vanlig saltet meierismør.
  Lykke til med bakingen og tuden takk for hyggelige ord!

 4. Tusen takk for svar. Kaken står nå til avkjøling og ser himmelsk ut! Skal nytes av påskebesøk imorgen. 🙂 God påske!

 5. God påske til deg også!
  Husk å ta kaken ut av kjøleskapet i god tid før servering. Ettersom det er så mye smør i glasuren, blir den vedig hard av å stå i kjøleskapet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon