Stekte kamskjell med gulrotpuré
Forrett eller ikke neste gang du skal ha gjester? Med den riktige forretten kan du løfte en enkel middag opp til nye høyder. Du kan drøye kostnadene dersom du har dyre råvarer i hovedretten eller du kan rett og slett sette et stort fat med små lekkerbiskenheter for å få opp både stemningen og appetitten til hovedretten.
Ferske, håndplukkede kamskjell er fantastisk godt og perfekt å servere når du ønsker noe ekstra. Lag klar puréen og rucculaen før du starter med kamskjellstekingen. Ja, alt det andre kan du godt lage klart før gjestene kommer. Selve stekingen derimot, den venter du med til gjestene er klare.
Dette trenger du for å lage forrett med kamskjell og rotpuré til 4 personer
250 g muskatnøttgresskar (butternut squash)
250 g gulrot
75 g smør
salt
pepper
12 kamskjell
noen rucculablader til servering
Du må regne en litt høyere vekt på gresskaret, for mye forsvinner når du skjærer av skallet. Del gresskaret og gulrøttene i store terninger og kok møre i usaltet vann. Hell av vannet og la bitene dampe tørre før du har i 50 gram av smøret i små terninger og moser det sammen. Smak til med salt og pepper.
Åpne opp kamskjellene og skrap ut muskelen. Jeg synes det er enklest å bruke en spiseskje til denne prosessen. Først åpner jeg skjellet litt og bruker en kniv til å løsne muskelen fra det flate lokket på skjellet. Så bruker jeg skjeen og løsner hele innmaten og heller den over på en tallerken. Så bruker jeg fingrene til å løsne den store hvite muskelen som jeg skal bruke. Ingen skjæring skal være nødvendig her.
Dryss salt og pepper over kamskjellene. Smelt resten av smøret i en stekepanne og stek kamskjellene på forholdsvis sterk varme i 1 ½ minutt på hver side. Du må gjerne steke i 2 omganger.
Nyt maten!
Mm, dette så virkelig godt ut! Jeg må få si at jeg henter mye inspirasjon fra siden din, den er så flott! 🙂
Tusen takk, Jill! Det er veldig godt også 🙂
[…] Stekte kamskjell med rotpuré til forrett […]
[…] Stekte kamskjell med rotpuré til forrett […]